BOLU (AA) - Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yapımı devam eden 3 katlı bina, inşaatın içinden geçen telefon hattı nedeniyle bitirilemiyor.

Musalla Mahallesi'ndeki arazisinin üstüne, bölgeden geçen telefon hattına rağmen ev yapmaya başlayan Yalçın, inşaatın içinde kalan telefon hattının daha sonra kaldırtabileceği düşüncesiyle inşaata devam etti.

Bina inşaatının 3 katındaki odaların içerisinden geçen telefon kablosu nedeniyle inşaat 5 aydır bitirilemiyor.

Yaklaşık 5 ay önce Türk Telekom yetkililerine bilgi veren ve hattın taşınması talebinde bulunan Yalçın, inşaatı durdurmak zorunda kaldı.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arsasına bina yapmak için çalışmalara başladığında telefon hattını fark ettiğini ve durumu yetkililere bildirdiğini belirterek "5 ay önce Türk Telekom İl Müdürlüğüne dilekçe verdim. Hiçbir yetkilinin gelip inceleme yapmaması üzerine 20 gün sonra tekrar gidip işlemlerin ne durumda olduğunu sordum. Dilekçenin kaybolduğunu söylediler. Tekrar dilekçe verdim. Tam 5 aydır bu inşaatım için uğraşıyorum." dedi.

Yalçın, Türk Telekom çalışanlarının kendisine 5 farklı numara vererek bu numaralardan işlemlerini yapabileceğini söylediklerini aktararak "Zaten bu bölgede inşaat, belli zamanlarda yapılmakta. Derdime çare bulamadım. En son bayramdan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Telefon faturalarını bir defa ödemediğimiz takdirde gelip kesiyorlar. Böyle bir kurum görmedim." diye konuşu.

Söz konusu telefon hattının bölgedeki ilçelerle köylere giden fiberoptik kablolardan oluştuğu, bu nedenle hat değişiminin belirli bir program ve özel izinle yapılması gerektiği öğrenildi.

Yalçın'ın müracaatından sonra bölgede inceleme yapan Türk Telekom ekiplerinin hattın inşaat sahasının dışına taşınması için gerekli işlemleri yaptığı fakat ramazan ayı ve Ramazan Bayramı, 15 Temmuz darbe girişimi ile Kurban Bayramı nedeniyle taşıma işleminin tamamlanamadığı, hattın Kurban Bayramı'nın ardından taşınacağı kaydedildi.