TOKAT (AA) - Yeşilyurt ilçesinde Doğu ve Güneydoğu bölgesinden ilçeye tarım alanlarında çalışmak üzere gelen ve resmi nikahı olmayan çiftler kaymakamlık tarafından tespit edilerek, resmi nikahları kıyıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen nikah töreninde Yeşilyurt Belediyesi nikah memuru Yusuf Aydoğan tarafından Gaziantep nüfusuna kayıtlı Songül Avcı (18) ve İdris Arslan (18) çiftinin nikahı düzenlenen törenle kıyıldı. Çiftlerden İdris Arslan'ın nikah şahitliğini Yeşilyurt ilçe Milli Eğitim Müdürü Selim Coşkun yaparken Songül Avcı'nın nikah şahitliğini ilçe esnaflarından Hüseyin Bekdemir yaptı.

Nikah töreninden sonra Yeşilyurt Kaymakamı İsmail Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Adıyaman ve Gaziantep'ten bölgemize gelen yaklaşık 170 ailemiz var. Bu gelen ailelerin içerisinde bir şekilde evlenip ancak resmi nikahları kıyılmayan ailelerimiz vardı. Bunların 'eş ve çocukları mağdur olmasın' diye Yeşilyurt Kaymakamlığı olarak bu çiftlerimizin resmi nikahlarını kıymış olduk. Bugüne kadar üç ailemizin resmi nikahını kıydık, öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde de iki ailemizin resmi nikahlarını kıymış olacağız" dedi.

Nikah töreninden sonra evlilik cüzdanını Songül Avcı'ya veren Toprak, ömür boyu mutluluk diledi.