TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), yeni sezonu "Gürültülü Patırtılı Bir Hikaye" adlı oyunla yarın akşam açacak.

Savaş Dinçel’in yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda, Ceyhun Gen, Sevgi Tanrıverdi ve Bilal Hüseyinoğlu rol alıyor.

Dekor tasarımını Hasan Yavuz, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, müzik tasarımını ise Çağrı Beklen'in yaptığı oyunda, Shakespeare'in doğduğu evde müze bekçiliği yapan eski bir aktörün yazardan intikam almaya çalışması konu ediliyor.

TDT Müdürü Uğur Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün 2016-2017 sezonunu bu yıl Türk oyunlarıyla açma kararı aldığını belirterek, "Savaş Dinçel'in yazdığı bu oyun, 1979'da kaleme alınmış ve 90'lı yıllarda oynanmış, sonrasında ise tarihin tozlu raflarına kaldırılmıştı. Biz de bu oyunu çıkarıp Savaş Hoca'ya jest yaparak, bir edebi eseri Trabzon seyircisi ile buluşturacağız." dedi.

Oyunun daha önce İstanbul ve Ankara'da sahnelendiğini anımsatan Keleş, "Oyunda, iyi bir oyunculuk yapan bekçinin hikayesi anlatılıyor. Hayatında hep aynı kavgayı yaşamış. O kavganın hiçbir sonuca bağlanmayacağını ve bu kavganın kime, ne faydası olacağını anlatmaya çalışmanın mücadelesini veriyor. Bu oyuna da herkes farklı bakacak. Oyun seyircimize çok önemli şeyler katacaktır." diye konuştu.

Keleş, ellerinde 5 oyun bulunduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Tiyatro bize bizi anlatacak. Elbette bu sene de Trabzon seyircisi gülmek isteyecek, elbette eğlenmek isteyecek. 'Çalgılı, sazlı sözlü bir şeyler olsun' diyecek. Bu hayatın sıkıcı yönünden kurtulmak isteyecek ama Devlet Tiyatroları sadece bunun için yok. Oyunlarımızda edebi eserlere de yer vereceğiz. Edebi eserler ile dünyaya başka bir pencereden bakmayı aşılayacağız çünkü başka bir pencereden bakarsınız da bizi görebilirsiniz. İnsanı görmek çok basit aslında, sadece nereden baktığınız önemli."

Trabzon seyircisinin kendisi için çok özel olduğunu da vurgulayan Keleş, "Tüm sanatseverleri tiyatroya davet ediyorum. Tek perdeden oluşan oyunumuzda, kapımız tüm izleyicilerimize sonuna kadar açık." ifadesini kullandı.