TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon'un lokomotif sektörünün turizm olduğunu belirterek, "Turizmin şu an itibarıyla en önemli ayağı da Çaykara hinterlandında bulunan Uzungöl'dür. Bu nedenle Çaykara bölgesinde yapılacak her türlü yatırım ve hizmetin öncelikli olması gerekir." dedi.

Yavuz, Trabzon'un Çaykara ilçesini ziyaret ederek, Kaymakam Mustafa Gül ile bir araya geldi.

Gül'den ilçe hakkında bilgi alan Vali Yavuz, daha sonra Belediye Başkanı Hanefi Tok ile de görüştü.

Yücel Yavuz, burada yaptığı açıklamada, Trabzon'da turizmin önemli olduğunu söyledi.

Çaykara ilçesinin de turizmde önemli potansiyele sahip olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Trabzon'un lokomotif sektörü turizmdir. Turizmin şu an itibarıyla en önemli ayağı da Çaykara hinterlandında bulunan Uzungöl'dür. Bu nedenle Çaykara bölgesinde yapılacak her türlü yatırım ve hizmetin öncelikli olması gerekir. Gerek altyapı çalışmaları, gerekse üst yapıdaki estetik ve mimari özelliklere çok dikkat etmemiz gerekir. Eğer bu titizliği göstermezsek, elde ettiğimiz kazanımları kaybederiz. Bizler devlet, yerel yöneticiler olarak sivil toplum kuruluşlarımızla bu konulara daha hassas yanaşacağız. Denetimlerimizde daha dikkatli davranacağız."

- "Bu millet hep var olacaktır"

Vali Yavuz, buradaki konuşmaların ardından Of ilçesine geçerek, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Yavuz, bağımsızlığın önemli olduğuna işaret ederek, "Ülke olarak bağımsızlığımızın var olması, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın okunması, vatanımızın bölünmeden bir bütün halinde kalabilmesi lazım. Biz millet olarak tarih boyunca hep adaleti, merhameti, doğruluğu, dürüstlüğü sistem olarak kurmaya ve bunu bütün insanlığa uygulamaya gayret göstermiş bir milletiz. Böyle olduğumuz için her zaman karşı duruşlar ve çatışmalar olmuştur." diye konuştu.

"Bu millet tarih boyunca 16 devlet kurmuş ve devletlerini yaşatmayı bilmiştir" diyen Yücel Yavuz, şunları söyledi:

"Ülkemizin bütünlüğünü, varlığımızı tehlikeye atmak isteyen hainler her zaman olmuştur. Biz askerimizle, polisimizle bunlarla her zaman mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Şehitlerimiz, gazilerimiz kendi canlarını vatan ve bayrak için ortaya koymuş onurlu kimselerdir. Vatan onlara minnettardır. Bu millet hep var olacaktır. Önümüze engeller çıkacak ama biz, birlik ve beraberliğimizi ve duyarlılığımızı muhafaza ettiğimiz sürece bütün hesaplar bozulacak, bütün planlar ters dönecek ve bu ülke Allah'ın izni ile ilelebet var olacaktır."