TRABZON (AA) - Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Amasya Sokak'ta bulunan tarihi "Taşkın Konağı", Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Bodrum, zemin, normal ve çatı katı olmak üzere 4 kattan oluşan tarihi konağın restorasyon çalışmalarının yaklaşık 700 bin liraya tamamlanması planlanıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının 2016 sonuna kadar bitirilerek, tarihi tescilli binanın en modern şekilde Trabzon'a kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Tarihi Taşkın Konağı'nın restorasyonuyla belediye olarak Ortahisar kentsel yenileme projesine de öncülük yaptıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, belediyeye ait bu tarihi binanın, çalışmaların tamamlanmasının ardından kültür ve sosyal amaçlı kullanılacağını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, tarihi binanın bulunduğu bölgenin Ortahisar kentsel yenileme alanı içinde kaldığına da işaret ederek, "Trabzon'daki ilk Türk yerleşim yeri olan bu tarihi bölgeyi her yönüyle ortaya çıkarma çabasındayız. Bölgede gerek kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri gerekse şahıslar tarafından bu şekilde icra edilecek çalışmalarla tarihi miras korunmuş olacaktır. Tarihi mirasımızı korumak ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak hepimizin görevidir." diye konuştu.