GİRESUN (AA) - Giresun'da yaşayan Reyhan Pirdal'a üç yıl içerisinde okuduğu 400'ü aşkın kitap, 2013 ve 2015 yıllarında kütüphanelerden en fazla yararlanan kişi ödülü kazandırdı.

Giresun Merkez Soğuksu Aile Sağlığı Merkezinde aile sağlığı elemanı olarak görev yapan Pirdal, kitap okuma tutkusu dolayısıyla boş zamanlarını kütüphanelerde geçiriyor.

Son 3 yılda 400'ü aşkın kitap okuyan Pirdal, 2013 ve 2015 yıllarında kütüphanelerden en fazla yararlanan kişi ödülünü kazandı.

Reyhan Pirdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumayı çok sevdiğini söyledi.

İlerleyen zamanlarda kütüphaneye ve kitaplara olan ilgisinin arttığını vurgulayan Pirdal, "2013 yılına kadar kendi imkanlarımla ulaştığım kitapları okuyordum. O yıl kitaplara daha kolay ulaşmam, hem de kütüphanelere katkıda bulunmak üzere 125. Yıl Halk Kütüphanesine üye oldum. Buradan aldığım kitapları okumaya başladım." dedi.

Pirdal, zaman içinde kütüphanenin en fazla vakit geçirdiği yerlerden biri haline geldiğine işaret ederek, üç yılda 400'ün üzerinde kitap okuduğunu belirtti.

Kitaplar konusunda seçici davrandığını anlatan Pirdal, "Kitap Okumayı Sevdirmenin Yolları isimli kitap elime geçti. Onunla başladım. İyi ki onunla başlamışım. Bana kitapları ve okumayı daha da sevdirdi. O günden itibaren de kitabı elimden bırakmıyorum. Üç yılda 400'ün üzerinden kitap okudum." diye konuştu.

Pirdal, 2013 ve 2015 yıllarında kütüphanelerden en fazla yararlanan yetişkinler kategorisinde iki kez ödül aldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Her yıl Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında yıl boyunca kütüphanelerden en fazla yararlanan kişilere ödüller verilir. 2013 ve 2015 yıllarında iki kez ödül aldım. 2014 yılında kendi evimdeki kitaplara ağırlık verdiğim için o sene kütüphaneden fazla kitap almadım."

- Bir haftaya en az iki kitap

Sürekli okuduğunu, haftada en az iki kitap bitirdiğini aktaran Pirdal, "Okumayı sevdiğim için boş zamanımın büyük kısmını kitap okuyarak geçiriyorum. Sürekli okuyorum. Bazen saatlerce kütüphanede kitaplar arasında oluyorum. Elime bir kez aldığımda bir daha bırakamadım. Haftada ortalama 2 kitap bitiriyorum. Zamanıma göre daha fazla da olabiliyor." diye konuştu.

İnsanlara kitap okumayı tavsiye eden Pirdal, "Kitap okumayı herkese öneriyorum. Bir kez eline alan bir daha bırakamaz. Çok güzel bir şey. Kitap okumak insanlara yeni düşünceler, bilgiler aşılarken, ayrıca yeni yaşam olanakları da sunuyor. Bence herkes kitap okumalı. Bunu bir yaşam biçimi olarak benimsemeli." ifadelerini kullandı.