Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Yunus Emre Günleri’, Türk İslam Sanatları sergisinin açılışıyla başladı.
2. Uluslararası Yunus Emre Günleri, Kültür Sitesi Lale Salonu fuayesinde gerçekleştirilen Türk-İslam Sanatları Sergisi’nin açılışıyla başladı. Açılış törenine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Eşi Dr. Melek Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Sudak, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaklaşık 1 hafta sürecek organizasyonlara Manisalıları davet etti.

“ALEVİ KARDEŞLERİMİZ TARAFINDAN HAZIRLANAN GECE DE PROGRAMIMIZA DAHİL EDİLDİ”
Fikirlerinden feyz aldıkları ünlü Türk düşünürünün öğretilerini gelecek nesillere aktarmak istediklerini kaydeden Başkan Çerçi, “Biz bu organizasyonu uluslararası olarak gerçekleştiriyoruz. Çeşitli ülkelerden bilim insanları geliyor. Sempozyumlar çok faydalı oluyor. Gün boyu sürecek sempozyumlarda çok ciddi bilimsel ortamlar yaşanacak. Bu hafta içerisinde pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Yunus Emre toplumumuzun birliğine ve kardeşliğine önemli katkılarda bulunmuş bir düşünür. Bu sebeple önemli bir programı daha Çarşamba akşamı idrak edeceğiz. Ülkemizdeki zenginliğin bir tezahürü olan Alevi kardeşlerimiz tarafından hazırlanan Yunus Emre Anma Gecesi de programımıza dahil edildi. Bu organizasyon önümüzdeki yıllarda dünyaya yayılacak. Tıpkı Mevlana Anma Günleri gibi. Ankara’da önemli davetlerde bulunduk. İnşallah katılım olur. Programımızı da Zuhal Dindar Hanımefendinin ve kursiyerlerinin emekleriyle oluşturulan sergide açıyoruz. Kendilerine emeklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Gelen yabancı misafirlerimize tablo hediye ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra kursiyerler tarafından yapılan eserler protokol üyeleri tarafından incelendi.
(İHA)