ORDU (AA) - Ordu'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ''Vosvos Şenliği''nin kamp programı başladı.

Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan 100'ün üzerindeki vosvos tutkunu, "sakin şehir" unvanına sahip Perşembe ilçesindeki turistlik alan olan Yason Burnu'nda bir araya geldi.

Yarın başlayacak etkinlik için erkenden gelen vosvos kullanıcıları, araçlarını park ederek çadırlarını kurdu. Deniz kenarında doğanın tadını çıkaran katılımcılar, bir hafta boyunca sürecek etkinlikte yayla, şelale ve deniz gibi doğal güzelliklerle buluşacak.

Doğa Aktiviteleri Gençlik ve Spor Derneği Koordinatörü Şükrü Odabaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şenlik kapsamında farklı şehirlerden gelenlerin Karadeniz'in güzellikleriyle buluşacağını anlatan Odabaşı, "Perşembe ilçesinden Ordu'nun seyir terası konumundaki Boztepe'ye çıkacağız. Yeşilce, Turnalık Yaylası, Susuz, Çukuralan ve Gerce Obaları, Karagöl ile Ablaktaşı gibi tüm güzelliklerimizi misafirlerimizle gezeceğiz." dedi.

Odabaşı, üç günlük kampın ardından Çarşamba günü gezinin başlayacağını ve 2 Temmuz pazar günü etkinliğin sona ereceğini anlattı.

Vosvos Fan Club Başkanı Olgun Şensoy ise memleketi Ordu'nun yaşanılacak doğaya sahip olduğunu aktardı.

Şensoy, Ankara'dan 19 araçla geldiklerini ancak yarın alanın 100'ün üzerinde araçla renkleneceğini belirterek, "Arkadaşlarımızın büyük bölümü buraya ilk defa geliyor. Aynı zamanda etkinlikle beraber tanıtımı konusunda elçilik görevi yapıyoruz. Karadeniz'in doğası tercihimizin en önemli sebebi oldu. Ordu gibi bir yerde bulunmaktan da mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.