BOLU (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kar kalınlığının 30 santimetre olduğu Abant Tabiat Parkı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası yaylalarındaki yaban hayvanları için yem bıraktı.

Bolu'da 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Abant yaylalarında kar kalınlığı yer yer 30 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı ile yaylalarda aç kalan yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, arazi aracıyla Abant'ın Örencik ve Çepni yaylalarında ormanlık alan içerisine saman bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gerede Şefi Yasin Udun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yemleme çalışmasının Abant başta olmak üzere diğer bölgelerde de yapılacağını belirterek "Bu süre içerisinde başta besi yemi, sakatat, pazar artığı ve yemek artığı olmak üzere 12 bin 500 kilogram yem doğa bırakılacak. Yemleme çalışmamız yoğun kış süresince devam edecek." dedi.

Udun, kış mevsimi süresince Bolu Dağı yaylalarında yaşayan ve yılkı atları olarak tabir edilen atların da yemlenmesine yönelik çalışmaların yapılacağını kaydetti.