DÜZCE (AA) - Türkiye'nin en önemli rafting güzergahına sahip Düzce'de, Dokuzdeğirmen parkurunun yer aldığı Melen Çayı'nın debisinin sağanak yağışlarının ardından artması, raftingcileri sevindirdi.

Rafting işletmecisi Birol Tepe, AA muhabirine, 15 yıldır Melen Çayı çevresinde yaşadığını söyledi.

Uzun yıllardır nehirde rafting işletmeciliği yaptığını belirten Tepe, "Su seviyesini ağustos ayında böyle görmedim. Neredeyse nisan ve mayıs aylarında olan bir seviyede su var. Suyun ulaştığı seviye şu an rafting yapmak isteyenler için inanılmaz bir fırsat oluşturuyor. Su, üç günde çekilecek bir seviyede değil. Turizme katkısı çok. Gelen giden çok sayıda vatandaş oluyor. Rafting için inanılmaz bir nimet. Bunu da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Rafting yapmak için gelen herkes heyecanlı. Hep birlikte heyecanlı turlar yapacağız." diye konuştu.

Meteorolojiden hava tahminlerini takip ettiklerini aktaran Tepe, şunları kaydetti:

"Rafting yaptığımız için oradaki yetkililerle direkt olarak görüşme halindeyiz. Akşam saat 22.00 sıralarında bize yağış beklendiği ifade edildi. Akşamdan itibaren inanılmaz derecede bir yağış etkili oldu. Sonuç olarak dün de bu nehre girdim. Su seviyesi ayak bileği seviyesindeydi. Şuan su seviyesi 10 katı yüksekliğine ulaştı. Ciddi anlamda adrenalin, macera, aksiyon yaşamak isteyenler için bulunmaz bir keyif olacak."