Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Topluluğu sezona muhteşem bir giriş yaptı. 15 Kasım’dan itibaren tüm salonları tadilata alınacak olan Kültür Merkezi’nin duvarları , solistlerin dilinden dökülen birbirinden güzel nağmelerle çınladı.

Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler Daire Başkanı Ahmet Taşan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız’ın da izlediği program 1,5 saat sürdü. Şef Ergin Ören yönetiminde büyük önder Atatürk’ün sevdiği “Kırmızı Gülün ali var”, “Dağlar Dağlar” ve “Vardar Ovası” şarkılarıyla başlayan “Güz Gülleri” konserinde daha sonra sırasıyla Sinan Sözen, Yücel Ekmekçioğlu, Yaşar Usta, Meliha Çuvalcı, Ceren Uzun, Belgin Soysal Çuvalcı, Selma Karpuz, Kübra Dikmenoğlu, Eda Durna, Esen Ören Bektaş ve İlhan Yavuz sahne aldılar.

Solistler birbirinden güzel eserleri büyük başarıyla yorumlarken, konseri izlemeye gelen davetlilerde onlara yerlerinden eşlik ettiler. Program sonunda şef Ergin Ören’e çiçeğini takdim eden Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara programın oluşmasında emeği geçenleri tebrik ederek “ Bu akşam hepimizin gönül telini titrettiler.  Sanat müziği  başka bir kültürde eşi benzeri olmayan bir türdür. Ayrıca Türkçe güzel okununca, böyle de güzel icra edilince ortaya böyle güzel temaşa sanatı çıkıyor” Dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız da “ Hocamızla bugüne kadar çok başarılı işlere imza attık. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek . Müziğe başladığı ilk yıllardaki heyecanını kaybetmemiş bir hocamız , yıllardır aynı sahnenin tozunu yutmuş, birbirini çok iyi tanıyan koromuz ve aralarında geleceği çok parlak genç arkadaşlarımız var. İnşallah bundan sonra da güzel konserlerle karşınızda olacağız” Diye konuştu.