Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ''Tarım ve İnsan''  2015 Fotoğraf Yarışması birincilik ödülü Trabzonlu fotoğraf sanatçısı Ali Mermertaş’ın oldu. 1827 eser arasından birinciliğe layık görülen Mermertaş, ödülünü Tarım Bakanı Faruk Çelik’in elinden aldı. Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda, Bakanlık ile Denizbank işbirliğinde gerçekleştirilen, "Toprak" tematik kategorili 7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. 

FOTOĞRAFLAR YAŞATIYOR

Törende konuşan Bakan Çelik, yarışma ve ödül törenlerinin tarıma ilişkin toplumsal farkındalığın oluşması bakımından son derece önemli olduğunun altını çizerek, "Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması bize özümüzü hatırlatıyor" değerlendirmesinde bulundu. 
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de sektörde hayata geçirdikleri öncü çalışmalar ile çiftçilerin yüzde 72'sinin aklına ilk gelen iki bankadan biri olduklarını belirterek, "Müşterimiz olsun olmasın, tüm üreticilerin yüzde 24'ünün en beğendiği tarım bankası konumundayız" dedi.


401 YARIŞMACI KATILDI

Bu yıl yarışmaya 401 katılımcı bin 827 eserle katıldı. Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Denizbank Kültür Sanat Danışmanı Perihan Yücel'den oluşan seçici kurulun değerlendirmeye aldığı 739 eserden 156 eser sergileme ve albüm çalışması için seçilirken, 17 eser ödüle layık görüldü.
Genel kategoride birincilik ödülü 3 bin 500 lira Ali Haydar Ceylan ve Ali Mermertaş'a, ikincilik ödülü 3 bin lira Ahmet Fatih Sönmez ve Alp Yetimoğlu'na ve üçüncülük ödülü olan 2 bin 500 lira ise Batuhan Beceren ve Ekrem Şahin'e verildi. Dilek Erim de Denizbank Özel Ödülü almaya hak kazandı. Diğer kategorilerde ise bin ile 2 bin lira arasında değişen ödüller verildi.