2013 yılında KTÜ İletişim Fakültesi çatısı altında faaliyete giren KTÜ Film Atölyesi, 26 Mart Perşembe günü, ‘’Pippa’ya Mektubum’’ ve ‘’Külkedisi Değiliz ‘’ belgesellerini gösterime sunacak. Etkinlik ücretsiz olup herkese açık olacak.

Mahmut Goloğlu Oditoryumu ‘nda ilk olarak saat 13.00’da ‘’Pipa’ya Mektubum ‘’ belgeseli gösterilecek. Bingöl Elmas’ın “Pippa’ya Mektubum” isimli belgeselinin hikayesi iç burkan bir yaşanmışlıkla başlıyor. İtalyan Sanatçı Pippa Bacca’nın beyaz bir gelinlikle Milano’dan başlattığı ve Kudüs’te son bulmasını planladığı “barış yolculuğu” bundan 7 yıl önce Türkiye’de Kocaeli Gebze’de bir saldırı ile son bulmuştu.

Öldürülen sanatçı Bacca’nın yarım kalan yolculuğunu tamamlamak isteyen belgeselci Bingöl Elmas, Bacca’nın öldürüldüğü yerden siyah bir gelinlikle yola çıktı. Elmas, Bacca gibi otostop yaparak, Hatay’ın Cilvegözü sınır kapısında bu barış yolculuğunu noktaladı. 
11 gün süren bu yolculukta, barışın, insana güvenin, kadın olmanın izini sürdü. Bu izleri ve yolda rastladığı insana dair öyküleri kendi kamerasına kaydetti. 
Bingöl Elmas, belgeseli, “Filmde, Pippa’ya olanlardan, ‘erkeklik’ hallerinden bahsedilirken bir yandan da Türkiye’de kadın olmanın gerçekliği ile yüzleşildi. Erkeklere ait alanlarda, bir otobanda, bir kamyonda kadın olarak hiçbir tacize, tecavüze uğramadan var olabilmek üzerine bir film” diye tanımlıyor.
 “Pippa’ya Mektubum” belgeselinin ardından saat 15.00’da ¨Külkedisi Değiliz!¨  belgeseli izleyiciyle buluşacak.
¨Külkedisi Değiliz!¨, yıllarca hiçbir sosyal güvencesi olmayan bir işte çalışan, iş kazası geçiren, sakat kalan, hatta cam silerken düşüp hayatını kaybeden ev işçilerinin sendikalaşma mücadelesine tanıklık ediyor. Filmde, “Gündelikçi”nin ardından geçen yıllar boyunca, görünmez bir iş yaptıkları için kendileri de ‘görünmez’ olan kadınların, emeklerini görünür kılmak, ev işinin İş Yasası kapsamına alınması ve hükümetin ev işçilerine insanca çalışma koşulları tanıması için verdikleri mücadeleyi görünür kılıyor. ¨Çalışıyoruz, iş kazası geçiriyoruz, ama hiçbir güvencemiz yok,¨ diyerek on yılardır hak arama mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüren ve bunun sonucunda kazanımlarını yeni yeni elde etmeye başlayan; belediye otobüslerinde, meydanlarda, pazar yerlerinde, Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kapısında ellerinde dövizleriyle ¨Masal bitti! Külkedisi değil, işçiyiz! Haklarımızı istiyoruz!¨ diye haykıran kadınların öyküsünü dile getiriyor.