Makale de olması gereken unsur fikir vermesidir. Okuyucuyu bilgilendirerek belgelerle düşüncelerini savunarak kanıtlamaya çalışır. Makalenin amaçları eleştirici açıklayıcı tanıtıcı ve bilgilendirici olmalıdır. Genelde eleştirici bir yanı da vardır. Yazdığınız makaleleri istenirse bir makale kitabir haline getirebilirsiniz.
 
            Makalenin anlatım biçimi açıklayıcı anlaşımı kolay ve ciddi bir dil ile anlatılması gerekir. Makalelerin amacı öğretici olmasıdır. Makale yazarı bu nedenle tarafsız ve tutarlı olmak zorundadır. Makalelerin uzun ya dakısa olması konulara göre değişmektedir. Makalenin konusu her şekilde bütün konularda yazılabilir. Makalelerin konuları birbirinden çok farklı konular olabilir. Felsefi Bilimsel sağlık Bir haber konusu bile makaleye konu olabilir. Makale edebir makale ve mesleki konular olarak farklılık gösterebilir. Edebir makale ise genelde dil ve edebiyat sanatsal konuları işlemektedir.
 
            Tıp ekonomi ve sosyal konularda yazılan makalelere ise mesleki makale denir. Makenin ilk örnekleri tanzimat döneminde ortaya çıkmıştır. Tercümanı ahvalda Şinası tarafından yayınlanan ilk makale yazılmıştır. Makalenin gelişmesini sağlayan Hüseyin Cahit, Cenap Şahabettin, Fuat Köprülü, önemli konularda makaleleri yayınlanmıştır Makalenin gelişip yaygınlaşması sağlayan dönem ise Servetü fünün dönemidir. İçerik web sitelerinde sunulan bilgilerin ve görsellerin arzu edilen şekilde görüntülenmesini sağlayan yazılım sistemidir. İçerikler bilgiye ulaşmak isteyen insanların imkân sağlamaktadır. Verinin saklanmasını ve kolaylıkla okunmasını sağlar.
 
            Rapor yazılmasını çok kolay bir hale getirir. Kullanıcılar tarafından iletişime geçilmesi de kolaylaşır. Veriye örnek verirsek bunlar filmler resimler dokümanlar bilimsel veriler telefon numaraları örnektir. Veriyi kaydetmeye gözden geçirmeye kontrol etmeyi İYS yayınlamayı da sağlamaktadır. İys en büyük avantajları sürüm bilgisini eklemektedir. İYS bir web sitesinin hazırlanılıp yönetilmesini sağlayan işleve de denmektedir.
 
            Hazır makale günümüzde internet sistemi çok geliştiği için insanlar istedikleri bilgiye bir an önce ulaşmak istedikleri için zamanı kısaltan yazılara hazır makale yazıları ile ulaşılmaktadır. Makale yazarken düşünceyle yazıldığı için istenilen uzunlukta yazılabilir. İnternet sitelerinin kendilerini daha ön planda tutmak istedikleri için ve sitelerinde her konudan bilgi sunmak için hazır makale ihtiyacı duyarlar.
 
            Bundan dolayı istedikleri her hangi konuları sıralayarak makale yazarlarına sunarlar. Onlarda bu konu da araştırma yaparak kendine özgü fikir ve düşüncelerini yazarak makalelerini sunmuş olurlar. İhtiyaç duyan siteler de bu makaleleri hazır bir şekilde temin ederler.