Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Mozaik gecesine, minik ve büyükler halkoyunları ekiplerinin gösterileri damga vurdu. 
TMHOYDER tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Mozaik gecesi bu yılda tek kelimeyle muhteşemdi. 30’uncusu düzenlenen gecede şef Gürsel Tahmaz yönetimindeki THM Korosu ve Halkoyunları şefi Kamil Arslan yönetimindeki minik ve büyüklerden oluşan halkoyunları ekipleri sahne aldı. Folklor gösterilerine koltuk davulda ve mikrofon başında yılların deneyimli ismi Şahin Nas da eşlik etti.
Sunuculuğunu Şebnem Tahmaz’ın yaptığı gece, koronun potpori türküler seslendirmesiyle başladı. Ardından Büyükler Artvin ekibi sahne aldı. Halkoyunları Şefi Kamil Arslan yönetimindeki Minik horon, Silifke, büyükler Kafkas, büyükler kız horon ve büyükler erkek horon ekiplerinin birbirinden güzel gösterileri izleyenleri mest ederken, ayakta alkışlandı.  
Eylem Uzun, Mustafa Çetinkaya, Kadir Demir, Salih Gömleksiz, Zeynep Yücesan, Ahmet Özdemir, İsmail Demir, İbrahim Uzun, genç kemençeci İnanç Tahmaz ve Şebnem Tahmaz da seslendirdikleri türkülerle geceye renk kattılar. 
Programın sonunda derneğin kurucu başkanlarından Fuat Saylam, onursal başkan Arif Özaytekin ve dernek başkanı Fethi Yılmaz tarafından şefler Gürsel Tahmaz, Kamil Arslan, Duygu Arslan gecenin sunucusu Şebnem Tahmaz ile halkoyunlarının deneyimli isimlerinden Kadir Kuru ve Cemre Meral Murat’a plaket ve çiçek takdim edildi.