Trabzon’un sanat alanında en etkin ve önemli sanat kuruluşu olan Trabzon Sanatevi, geleneksel hale getirdiği uzun soluklu, çok katılımlı, günde ortalama 500 kişinin izlediği sanat günlerinin 7.sini bu yıl 03-10 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirecek. 

Bu yıl ana sponsorluğunu bir dünya markası olan ONDULİNE AVRASYA A.Ş.nin üstlendiği, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Şehir Işıkları Açık Hava Reklamcılığın desteklediği 7. Uluslar arası Sanat Günlerine; Hekimoğlu Döküm A.Ş., Yusuf Rizeli Reklamcılık, Gündönümü Tour ve Özel Trabzon Ata Eğitim Kurumları da sponsor oldular. Ayrıca; Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek Programı’na sunulan “Sanat Günleri” projesinin yazılmasına ve duyurusunun yapılmasına Ortahisar Belediyesi proje ortağı olarak katkı sağladı. KTÜ. Devlet Konservatuvarı ise sanat günlerinde verecekleri üç konserin yanı sıra teknik ve lojistik destek sağlayarak önemli bir görev üstleniyor.
 
Sanat Günleriyle ilgili olarak kendisinden bilgi aldığımız sanatevi başkanı Adnan Taç, son günlerde ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle ülkemizin zor bir süreçten geçtiğinin bilinci içerisinde olduklarını söyledi. Üzüntümüzü, şehitlerimizin açısını içimizde tutarak uluslararası düzeyde aylar öncesinden belirlenmiş ve programlanmış olan sanat günlerini yapacaklarını belirtti ve söyle dedi. “Uluslar arası düzeyde gerçekleşen sanat günleri vur patlasın, çal oynasın türünden bir eğlence etkinliği değildir. Sanat günleri; Kültürel ve sanatsal ağırlığı olan, cesur düşüncelerin, suskun çığlıkların, fikirsel paylaşımların müzik, tiyatro, fotoğraf, resim, karikatür, sinema, roman, öykü, şiir gibi görsel, sahne ve yazım sanatları yoluyla halka aktarılmasıdır.” Diyor ve bu yıl dolu dolu, kaliteli etkinliklerin programda yer aldığını, başta basınımız olmak üzere Trabzon’un sahip çıkması gerektiğini söylüyor. 

Bu yıl 7. Uluslararası Sanat Günleri 8 gün olarak planlandı. Karikatür, resim, fotoğraf, şiir görsel sergiler, uzun ve kısa film, saydam gösterileri, imza günleri, söyleşi, atölye çalışmaları, konferans, konser ve dinletilerle sinema, müzik, edebiyat alanında etkin isimler Trabzon’un ve Trabzon Sanatevi’nin konuğu olacak.
Bu yıl sanat günlerine katılacak ünlü isimler arasında sinema ve tiyatro dünyasından film yönetmeni Derviş Zaim, Engin Ayça, Adem Kılıç, oyuncularından Aslıhan Güner, Çetin Altay, Gülsen Tuncer gibi isimler hayranlarıyla birlikte olacaklar. 
Edebiyatçılarımızdan; Birçok bestesi olan, romanları film olarak çekilen ve birçok ödül alan siyaset dünyasından tanıdığımız Yılmaz Karakoyunlu, Varlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni şair-yazar Enver Ercan, Cumhuriyet okurlarının yakından tanıdığı yazar Orhan Karaveli, öykücü Feyza Hepçilingirler gibi isimler roman, öykü ve şiir alanlarında okurlarıyla buluşacaklar. 
Müzik dünyasının renkli isimleri; Hakan Aysev’li 3 Tenor Grubu ve Gürcitan’dan Kanudosi Jazz Band Grubu dışında, Rusya’dan piyano eşliğinde klasik Rus repertuvarından parçaların seslendirileceği konserde, Uludağ üniversitesi Konservatuvarının Uludağ Makam konserlerinde dinleyenleriyle birlikte olacaklar.
Sanat günleri süresince bahçede imza günleri, ebru atölyesi ve UNİMA Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği üyeleri de atölye ve gösterileriyle etkinliklerde yar alacaklar.
Programda; Trabzon özelinde sanatevi derneklerinin yanı sıra Trabzon’da çalışmalarını sürdüren sanatçılarımızın, kültür-sanat insanlarımızın ve sanat derneklerinin de kapsamlı programları yer almaktadır.

Trabzon Sanatevi; Uluslar arası düzeye taşıdığı sanat günleriyle Trabzon’a yeni bir soluk aldırırken, kentin uluslar arası düzeyde tanıtımına ve kent insanının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağlamaktadır. Siz, siz olun 03-10 Ekim 2015 tarihleri arasında Trabzon’dan ayrılmayın.