Eskişehir maçları Trabzonspor için başka bir anlam taşır. Şikeli 2010-2011 sezonunun ikinci yarısındaki Eskişehir-
Trabzonspor
maçında teşvik primi aldığı resmileşen Bülent Uygun'un eliyle karşılaşma berabere bitmişti. O maçı Eskişehir'de izleyen Trabzonspor taraftarı Mustafa Çelik eve gitmiş, "Bizi yine şampiyon yapmayacaklar" dedikten kısa bir süre sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.
Trabzonspor o sezondan bu yana her Eskişehir maçına Mustafa Çelik için çıkar. Gariptir bu kulübün taraftarları da o maçlarda Trabzonspor'a ağır küfürler eder! Fair Play ruhuyla yanıp tutuşan TMSF'nin Lig TV'si de bunları 'sesi kısmayarak' verir.
Trabzon'a açılan sesler diğerlerinde kapanır yalnız!

2.YARIDA YOKTULAR
Maça gelince... Trabzonspor bildiğimiz gibi. Sezona nasıl başladıysa öyle gidiyor. Sadece hoca değişikliğiyle hareketlendi biraz o kadar. Her tarafı aksıyor. İlk yarı vasat bir futbol ortaya koyan Trabzonspor ikinci yarı "sahada yoktu" dersek, yeridir. Buna rağmen Hami Hoca'nın oyuna müdahale etmemesi, sonuca razı görüntü çizdi.
Sahada asıl garabet hakemdi.
Trabzonspor aleyhine verilen iki penaltı da 'talimat'lıydı.
Beraberliği sağlayıp işini yaptıktan sonra Bosingwa'nın 'buz gibi' penaltısını çalamadı. Bu bir dejavu aslında. Hatırlarsanız, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'un golü aynı statta verilmemişti.
Yine aynı statta penaltılar icad edilip emekler yine çalındı.
Merak ediyorum daha neyini alacaksınız Trabzonspor'un?
Kupasını aldınız, emeklerini aldınız, parasını aldınız.
Mustafa Ağabey'i aldınız. Güzelim takımını dağıttınız. Adalet istiyor ise 3 sezondur hem sahada hem saha dışında doğruyorsuz.
Ne kaldı başka? Bari küme
düşürün de rahatlayın!