Emniyet güvenlik şubeden “Hakkında bir şikayet var gel ifade ver” diye telefon geldiğinde, yine ne oldu dedik, avukatımız ile emniyete gittik.

Şikayet evrakına baktık ki, Trabzonspor’un kupasına haciz işlemi yapan sonra da yanlış yaptık diye haczi kaldıran icra yetkilileri hakkımda suç duyurusunda bulunmuş..

Bi güldüüümmm, bi güldümmm... Bi daha güldüm.

Geldi kupaya haciz olayında  kabak yine benim başıma patladı.

Efendim, gelelim sadete.

Kupaya haciz konmadan iki ay önce ben bu gazetede bu köşede şöyle bir yazı kaleme aldım.

Trabzonspor’un kapısına haciz işlemleri öyle kolay geliyor ki... İcracılar, kapıya öyle güzel ve rahatlıkla çöküyor ki, bunlar Trabzonspor hassasiyetini hiçe sayıyorlar. Mart ayının öncesinde sık sık Trabzonspor’a haciz haberleri ile ortalık yankılanıyordu. Elbette her şey yasaldı da, bir de Trabzonspor’un maneviyatı var dedik. Fener’e, BJK’ye, GS’ye niye icra gitmiyor. Hiç mi borçları yok, yoksa, icra dairesinde mi işler yasal olarak hallediyor” diye de sorduk.

Bizim kupaya haciz koyan icracılar bu yazımdan alınmışlar, Trabzonspor taraftarlarını onlara karşı kışkırttığımı iddia ederek savcılığı suç duyurusunda bulunmuşlar.

Şikayet haklarını kullanmışlar.

İyi etmişler, inşallah savcı iddianame yazar, mahkemede bu icracı arkadaşlarla yüz yüze gelir, orada gerekli olanları hem hakime, hem de kendilerinin yüzüne söyleriz..

Elimizdeki ilginç bilgi ve belgeler ile...

***

İcra dairesini Mart’ta uyardık, duvara tosladılar

Mart ayında yazdık ki, Trabzon icra dairelerinden çok rahatlıkla Trabzonspor’un kapısına gidiliyor. Burada ilerde bir sıkıntı doğar. İki ay sonra, kupalara haciz kondu. İcra dairesinin koridorlarında, Trabzonspor da kim ben kupaya da haciz koyarım diye bağıranlar, sonra haberim yok dediler.

Eğer icra yetkilileri bizim Mart ayındaki nazik hatırlatmaması ciddiye alsalardı, kupalara haciz koydurmazlardı. Kupalara haciz koydurarak, duvara tosladılar. Haklarında soruşturmalar olacak.  Şimdi, sendikalarından yardım istiyorlar. Siyasileri devreye sokuyorlar. Koydukları haczi, iki gün sonra geri çekiyorlar.

 Biz de gazeteci olarak bunları görmeyecek, eleştiri hakkımızı kullanmayacak, yapılan yanlışa ses çıkarmayacağız he mi….?

A.S.

***

Kupaya haciz ve iki cephe

Trabzonspor kupalarına haciz geldiğinde, camiada iki cephe oluştu.

Birincisi, yönetimi ince yerinden yakaladık diyerek, kupaları bile haciz ettirdiler yaygarası ile bangır bangır bağırıp bütün eleştiri oklarını yönetime yönelttiler.

İkinci cephe ise, kupaya konan haczin yasal olmadığından hareketle Trabzonspor’u manevi şahsiyetini saldırı var dedi ve uygulamayı yapan icra dairesinin hatalarını seslendirdi.

Biz bu ikinci cephede yer aldık.

Birinci cephedekiler, alacaklıların kupaya haciz konmayacağını bile bile yaptıkları bu hamle ile camianın Trabzonspor’un köşeye sıkışacağından hareketle paralarını tahsil edecekleri varsayımına bilerek alet oldular.

Oysa, sorun kupaya konan hacizdi ve bu yasal değil.

Biz, Trabzonspor için sözde değil özde dik duran insanlarız.

Bedeli neyse öderiz… Ödetiriz de…

A.S.