Ak Parti Milletvekili Vural Kavuncu Hisarcık ilçesi Ak Parti İlçe Başkanlığı binasında belediye başkanları, köy, mahalle muhtarları sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla yaptığı istişare toplantısında yarım kalan Emet-Tavşanlı arası yol yapım çalışmalarına birkaç hafta içinde tekrar başlanacağını umduğunu söyledi.

Milletvekili Kavuncu,” Hisarcık-Simav arası yol yapım çalışmaları iyi gidiyor. Bu yıl inşallah 10 kilometresi açılacak. Emet-Tavşanlı arasındaki yol yapımında mütahitin işinde aksama meydana geldi. Bizim paramız var, ödeneğimiz var, mütahite işi vermişiz”yap” demişiz ve belirli bir süre de tanımışız. Bu mütahit geçen sene işini aksattı. Bu tespit edilerek her gün not edildi ve mütahite noterden ihtar çekerek süre verildi. Malum kış aylarında yol çalışması yapılamıyor, şu anda işini yapan mütahitte duruyor. Şimdi biz bu bahar aylarında Nisan ayı gibi işe mütahit başlamadığı takdirde teminatının yanması ve Türkiye’de ihale yasaklı olmasına kadar gidecek yaptırımlarla feshedilip yeniden ihale yapılması söz konusu. Ama biz bu durumu istemiyoruz. Duyumlarımıza göre de mütahit daha önceki dönemlerden alacaklı olan işçilerin parasını vermiş, birkaç hafta içerisinde başlamak niyetinde imiş. Bekleyeceğiz, çalışmalara başlamadığı takdirde yapacağımız yol bellidir, iş uzar, ama bir an önce yapılması taraftarıyız. Şu bir gerçek Hisarcık’ın verdiği istediği bir şeyin altında kalmadık, 30-40 seneden beri söyleniyor olsa da yolların yapımını önceliğe aldık. Bununla ilişkili olarak doğrudan talepte bulunduk. İhale yaptırttık ve ödeneğini ayırttırıp işleme koyduk. Hisarcık-Gediz yolu ile ilgili ödenek bu sene yok. Projesi yapıldı. Bu yolun önemini biliyorum, bununla ilişkili de biz ödenek için taleplerimizi yenileyerek bunun peşinde olacağız. Ama şunu söyleyebilirim, artık Kütahya Hisarcık buna dahil çevre yollarıyla birlikte 2015 senesinde epeyce ayağa kalkmış olacak ve senelerdir bizi sıkıntıya sokarak gelişmemize engel olan konulardan bir tanesi bu şekilde bertaraf olmuş olacak.”dedi.

Hisarcık Hükümet Konağının yapımına da değinen Kavuncu” Hisarcık’ın hükümet konağı ilk etapta yatırım programına alınmadı. Takip ediyoruz inşallah aldıracağız.” diye konuştu.

Toplantıya Karbasan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Şeyhler Belediye Başkanı Alaaddin Ölmez, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çalışkan, İl Genel Meclisi Üyeleri, köy, mahalle muhtarları sivil toplum kuruluşları temsilcileri partililer ve vatandaşlar katıldı.