Trabzonspor'un eski başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, Yargıtay'ın onama kararı sonrası yönetimin kongre yapmama adına çareler aramasının kulübü onarımı zor tahribatlara doğru sürüklediğini söyledi.

Trabzonspor'da olası kongrede başkan adayı olacağını açıklayan Trabzonspor eski başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürürken, Yargıtay kararına rağmen genel kurul kararı olmayan Trabzonspor yönetimini eleştirdi. Çakıroğlu, yerel mahkemeden sonra Yargıtay'ın da genel kurul yapılması yönünde karar verdiğini belirterek, "Bu yönetim, kulübün kayyuma kalması için uğraşıyor. Anladığım kadarıyla bir çok ilklerde olduğu gibi bu konuda da bir ilke imza atacaklar. Ne için, neyi hedefleyip, neyi amaçlayarak camianın genel kurul beklentilerini yok sayıyorlar anlamak mümkün değil. İki transfer dönemini 176 milyon olarak devraldıkları bütçeyi yaklaşık 400 milyon liralık borç hanesine kadar çıkarttılar. Ahbap çavuş ilişkileri ile yönetim kurulundan bağımsız bir anlayış ile keyfi hareket edildi. Korkarım ki bir transfer dönemi daha geçerse kulüp düzeltilemeyecek bir boyuta gelecektir" dedi.

"TRABZONSPOR BAŞKANI KOLTUĞUNU KORUMAK İÇİN MAHKEME MAHKEME DOLAŞIYOR"
Trabzonspor'un kendi kendine yeten bir kulüp olarak tarihte yer alıp, kendi değerleriyle başarıya ulaştığını ve örnek olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, "Daha iki sezonu tamamlamadan 4 hoca değiştiren, görevi aldığında mevcut kadrodan 15 futbolcu gönderip, 22 futbolcu alan bu kulüpte teknik adam ve futbolcu değişimiyle bu işlerin düzelemeyeceğini anlamayanlar, kendilerinin değişmesi gerçeğini görmek zorundalar. 'Ya o kupayı alacağım, ya kupa beni alacak' diyen başkanın kupa kelimesini bile kullanmaması seçimde kullandığı en önemli argümanı ağzına bile almaması bu söylemin seçim malzemesi olduğunu ortaya koymaya yetiyor. Bu söyleminde bizim de yanıldığımızı itiraf etmek isterim. Trabzonspor değerleriyle kavgalı, kulübün geçmişinden uzak, taraftarla küskün, teknik adamı mutsuz bir kulüpten bahsediyoruz. Bu nedenledir ki samimiyetlerini göstermek istiyorlarsa genel kurul kararı alırlar ve Trabzonspor'u Türkiye gündeminde bu şekilde izlettirmezler. En acı olan tarafta bu. Rakipler şampiyon olmak için çaba gösterirken, Trabzonspor Başkanı koltuğunu korumak için mahkeme mahkeme dolaşıyor" diye konuştu.

"HACIOSMANOĞLU'NUN BU KOLTUK HIRSI NİYE?"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na da seslenen Çakıroğlu şöyle konuştu:
"Sayın Hacıosmanoğlu'nun bu koltuk hırsı niye? Bu kadar başarısızlığa rağmen ve kulübü kayyuma düşürme tehlikesini dahi göze almak niye, bizler anlayamadık sen anlat biz de anlayalım. Eğer çok başarılı olduğunu düşünüyorsan, Trabzon'un gerçek sahibi olan delegeye ve nihayetinde hukukun kararlarına saygın varsa bu anlamsız ısrardan vazgeçer, alınmış olan kongre kararına uyar, ekibinle seçime girersin. Trabzon'un gerçek sahibi olan delege, bugüne kadar yapmış olduğun söylem ve eylemlerin karşılığını sana ve değerli yönetim kuruluna gerektiği gibi vereceğinden şüphen olmasın. Trabzonlu her zaman başarının da ihanetin de karşılığını verir."