Trabzonspor 35. Olağan Genel Kurul Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonunda yapıldı.

Genel Kurula Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen ile Genel Kurul üyeleri katıldı. Genel Kurulda ilk olarak Divan seçimi yapıldı. Genel Kurulun Divan Kurulu Başkanlığına Tamer Korkmaz getirilirken, üyeler ise Murat Çavga, Adnan Bayraktar, Recep Ataoğlu’ndan oluştu. 

Ardından son yapılan seçimde Ali Sürmen Başkanlığında oluşan Divan Başkanlık Kurulunun faaliyet raporu okundu. Faaliyet Raporunun okunmasının ardından Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen bir konuşma yaptı. Sürmen, “Bu Genel Kurul nedeniyle tüm başkanlarla istişare yaptık. Kendilerinin bu Genel Kurulu katılmalarını arzu ettik. Ancak mazeretleri vardı. Bu genel Kurula katılan Başkanlarımızdan Mustafa Günaydın’ın burada olması bizi gururlandı. Yine bu Genel Kurula davetim ve bizzat görüşmelerim sonrasında mazeretleri nedeniyle gelemeyen başkanlarımızın da selam ve saygılarını sizlere iletiyorum” dedi. 

FUTBOLLA İLGİLİ İYİ NİYETLİ KİŞİLER KAYGILANMAKTA

Sürmen konuşmasına şu şekilde devam etti: 
“Ülkemizde futbola yapılan aşırı yatırıma rağmen, bu sene ligler seyir zevkinden uzak bir futbol izlememiz ve futbol takımlarının nerede ise tamamına yakının ekonomik zorluklar içerisinde bulunması, futbol ile ilgili tüm iyiniyetli kişileri kaygılandırmaktadır. 
İşin ilginci sorunla ilgilenmesi gereken TFF ve Siyasi irade seçim kaygısı ile gerekli tedbirleri almak yerine borçlanmanın önünü açabilmektedir. 
GENÇ TARAFTARLARI HEYECANLANDIRACAK VAATLER

Türk futboluna yöneticiler, saha sonuçları günü birlik kaygıları ve seçim beklentileri nedeniyle genç taraftar kitlelerini heyecanlandıracak transferler vaat edebilmekte ve rakip takım yöneticileri hakkında çatışma yaratabilecek söylemler bulunabilmektedir. 
Kulüplere 25 yıl aidiyet bağı ile bağlanmış, üyelerden ya da eski yöneticilerden oluşan siz değerli divan kurulu üyelerinin, kulüp işleyişi ile ilgili daha objektif yol gösterici ve seviyeli açıklamalarda bulunması ihtiyaç vardır. 
YARGITAY KARARI SONRASI…

Yönetim kurulunun görev süresini uzatmaya yönelik genel kurul kararının iptali takip eden Yargıtay onama kararından sonra; 
Tashihi karar süreci beklenmeksizin kongre kararı alınması gerektiği tavsiyemizi 04.04.2015 tarihli toplantımızda siz değerli genel kurul üyelerimiz ve basın ile paylaşmıştık. Bu tavsiyemizi yineliyoruz. 
Kongre kararı almak hem mevcut yönetim için yeni 2015-2016 futbol sezonu öncesi güven oyu oylaması olur, hem de Trabzonspor’u yargı kıskacından kurtarmanın önü açılmış olur. 
Netice de bu yıl Trabzonspor’um bir kongre yaşayacaktır. 
Biz yönetime seçildiğimizden beri Trabzonspor’umuzun çok değerli eski başkanları ile istişarelerimiz sürmektedir. 
Değerli Başkanlarımız ortak kaygısı, Trabzonspor’umuzun mali tablosu ve birlik beraberlik duygusunun kaybolmuş olmasıdır. 
ADAY OLMAYI DÜŞÜNENLER
Bizde divan olarak bu kaygıyı aynen katılıyoruz. 
Elbette Trabzonspor Başkanlığına aday olan her üye bizim için değerlidir. 
Ancak yapılacak ilk seçimli kongrede aday olmayı düşünen arkadaşlarımızın ekonomik tablo karşısında alacağı akılcı tedbirleri açıklaması kadar, birlik beraberliğe mümkün olduğunca sağlayan yönetim kurulu kadrolarını tercih etmelerini tavsiyemiz olacaktır. 
Kaygı duyduğumuz bir husus ise transfer politikalarıdır. 
Trabzonspor’umuzun U16-17 takımları Türkiye Şampiyonu olabiliyor, 1461 Trabzon takımı mütevazi kadrosu ile PTT 1. Lige çıkabiliyor, ise Erdoğdu Lisesi Dünya Şampiyonu olabiliyor ise
Bu çocuklardan bizim neden yararlanamadığımızı, bizim bir değil bin defa düşünmemiz gerekmektedir. 
TRABZONSPOR’UN ESKİ GÜNLERİNE DÖNMESİ..
Trabzonspor’umuzun yeniden eski günlerine dönebilmesi, kongrelerde çıkacak adayların oy ve para gücüne bağlı değildir. 
Trabzonspor’umuzun yeniden eski günlerine dönebilmesi, mümkün olduğunca birlik ve beraberlik içerisinde, değerlerimiz karalamadan ve dışlamadan yapacağımız ortak aklın ürünü çalışma ile mümkündür.

FİKRE VE YÜREĞE İHTİYACIMIZ VAR
Trabzonspor’un eski Başkanlarından Özkan Sümer ise çok sert bir konuşma yaptı. Sümer, Türk futbolunda mali bir sıkıntı bulunmadığını kaydederek, “Yanlış tedaviler de yanlış ölümcül sonuçlar doğurur. Bir yerde işler yanlış gidiyorsa işin içinde yanlış insanlar vardır. İnsanlar yanlış olacakta iş doğru olacak. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Geçmişimiz günahımız bizi bu günlere taşımıştır. Bu sorunları nasıl yaşadığımızdan daha önemli olan şuan da o sorunlardan nasıl kurtulmamız gerektiği yönünde ki bir fikre bir yüreğe ihtiyacımız olmasıdır. Eğer onları irdeleyip duruyor isek onları geliştiririz. Onların dışında ki çözümlerimiz iki şey… İki formül. Bilgi ve birlik arkadaşlar. Bir kulübün birinci performansı bilgi” dedi. 
TÜRKİYE MALİ AÇIDAN UEFA’DA 6. SIRADA
Transferin çok teknik bir üye olduğunu kaydeden Sümer, “Transfer dediğimiz çok teknik bir olay. Bununla beraber transferin verimliliği, maliyeti, uygunluğu vs… Yaşadığımız bu büyük problemin mali problem olduğunu sakın düşünmeyin. Mali değil neden değil? Türkiye, UEFA’da 6. Sırada mali durumu ile.. Dünyada da 6. Bu kadar gelir kazanç sağlayan bir ülke, neden bu kadar sportif başarıda yetersiz. Kulüpler neden bu kadar borç batağında. Bir bilinçten, yönetim mahrumiyeti eksik. Para bol oldukça yanlış büyüyor. Ne kadar para artarsa yanlış o kadar büyüyor. Bu bakımdan çoğu olayı Trabzonspor’un da dahil olduğu olayın ekonomik bir zorluk veya ekonomik bir yetersiz olarak görüyor, böyle değil Trabzonspor’un yaşadığı sorunlar bilgi ve deneyim, uygulama yetersizliği sonucudur” diye konuştu. 
HER TÜRLÜ YANLIŞIĞI YAPACAKSIN, TEMİZ FUTBOLDAN BAHSEDEC EKSİN
Sümer, son olarak, yönetime sert sözlerle yüklenerek, “Mevcut yönetimin söylemlerinden biri de ‘Temiz futbol’  Temiz futbol öneren insanlar birazcık temizlikten nasibi olması gerekmez mi? Her türlü yanlışlığın, haksızlığın içinde olacaksın temiz futboldan bahsedeceksin. El insaf demezler mi?” diyerek sözlerini bitirdi.