Artan borçlar nedeniyle çarkı döndürmekte zorlanan Galatasaray yönetimi, futbol takımının yüksek taksitlerini ödeyemeyince çareyi senet ve çek vermekte buldu. Kasımpaşa'yı mağlup ederek liderliğe oturan ve şampiyonluk yolundaki mücadelesini sürdüren sarı-kırmızılı futbolcuların, ödemeler nedeniyle motivasyonunun bozulmamasını isteyen yönetim, transfer taksiti yüksek olan oyunculara Haziran ayına senet verilerek ödemeleri öteledi. Sadece Wesley Sneijder'in hesabına "serbest kalmaması" için nakit para aktarılırken, Fernando Muslera ve Felipe Melo'nun Türkiye temsilcilerine de haziran ayına "çekler" verildi. Bu durum nakit bekleyen futbolcuları çok da memnun etmese de sarı-kırmızılı futbolcuların, alacaklarının garanti altına alınmış olması nedeniyle bir sorun yaratmadıkları belirtildi.

ATEŞTEN GÖMLEK GİYECEK
Bu arada çek ve senet verilen oyunculara, bunların kırdırılmaması yönünde talepte bulunulduğu da öğrenildi. Başkan Duygun Yarsuvat ve ekibinin bu hamlesi mayıs ayında yapılacak seçim sonrası göreve gelecek olan yönetimin yükünü daha da artırırken, haziran ayında sadece futbolculara verilen senetler karşılığında 50 milyon dolar sıcak para bulunması gerektiği ifade edildi. Bu durumun da mayıs ayında yapılacak seçimde, aday olmayı düşünen isimleri iki kere düşünmeye ittiği kaydedildi.

Öte yandan Trabzonsporlu Constant için girişimde bulunan Galatasaray'ın bu oyuncuyu Trabzonspor'dan alması toplamda 35 milyonluk bir darboğaza girmesi demektir.