61SAAT HABER SERVİSİ : Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu ittifak Trabzon'da miting yaptı.

Mitinge Trabzon halkı büyük bir ilgi gösterirken ilk olarak söz alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şu ifadelere yer verdi. " Trabzon'a sevgim başkadır. O sevgiyle Trabzonspor'un genel kurulu üyesi oldum. Bu sene başarılı olamadık ama inşallah seneye şampiyonluğu bu alanda beraber kutlarız. İki partimiz de kurulduğu günden itibaren ülkenin menfaatleri adına çalıştık. Hep doğrunun yanında durduk yanlışın karşısındayız. 

Ülkemizin içinde bulunduğu bu yanlış gidişatı durdurmak için gelir dağılımdaki adaletsizliği kaldırmak için açlık sınırında yaşayan vatandaş bırakmamak için emeklimizi asgari ücretlimizi ve ülkemizdeki tüm insanlarımızı yaşatmak için milli ittifakı kurduk.
Ülkemizde yaşanan manevi çöküşe isyan için milli ittifakı kurduk. İslami değerlerimiz bu kadar istismar edilmemişti. Ahlaki değerler yozlaştırılmamıştı. Bunlara isyan olarak milli ittifakı kurduk. 7 Haziran'da da siz bu ittifakı sandıktan çıkaracaksınız.
Sizler inandığınız bizler de inandık. Yüce Allah inananlardan yanadır." 



Destici: Bugün PKK ile onun uzantısı HDP ile iktidar arasında kayıkçı kavgası var. Aslında bunlar anlaştılar. Çözüm süreci adı altında pazarlık ve müzakere süreci yürütüyorlardı. Hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, Selahattin Demirtaş için ne diyor? '50 kişinin ölümüne neden oldun' diyor. Yasin Börü'yü örnek gösteriyor. Ben de soruyorum siz bostan korkuluğu musunuz? 50 kişinin ölümüne neden olan adam orada nasıl elini kolunu sallayarak geziyor? Siz bu devleti yönetmiyor musunuz? Siz bu devletin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Savunma Bakanı değil misiniz? Madem meydanlarda çıkıp halkın karşısına 50 kişinin ölümünden sorumlu diye gösterdiğiniz bir adamla ilgili niye cezai bir süreç başlatmıyorsunuz? Niye bunu seçim meydanlarında malzeme ediyorsunuz? Ben sizin söylendiğinize inanmıyorum. Ben lafa bakamam icraata bakarım."

Destici, "Mevcut AKP iktidarına bu büyük Türk milleti, 2002 yılında tek başına anayasayı değiştirecek çoğunluğu verdi mi? Değiştirdi mi? 2007'de bir kere daha yetki verdi mi? Değiştir mi? 2011'de yüzde 50 verdi. Değiştirdi mi? Şimdiden ne diyorlar. 3 seçim milleti aldattılar, şimdi de diyorlar ki yetki verirseniz yeni sivil demokratik anayasa yapacağız diyorlar. Asla yapmayacaklar. Bu millet artık size kanmayacak. Bu milleti artık kandıramayacaksınız. Bu milleti artık aldatamayacaksınız. İyi niyetini, duygularını, inançlarını istismar ettiniz ama bundan sonra istismar edemeyeceksiniz." diye konuştu.






İtibardan bahsediyorlar. Saraydan itibar olmaz. Eğer itibar kazanmak istiyorsanız , ülkeye kaçak çay sokmazsın, fındığa hak ettiği değeri verirsin itibar kazanırsın. 3 tarafı denizle kaplı ülkemizde neden deniz bakanlığı yok. Çünkü ülkemizin Karadeniz'imizin gelişmesini istemiyorlar. Çalışarak milli ittifakımızı güçlendireceğiz.

Demiryolu neden yapılmıyor. 13 yıldır tek başına iktidarsın. Neden burayı Erzincan'a Batum'a bağlamıyorsun. Trabzon fuar ve kongre merkezi olabilir, Kültür merkezi olabilir, teknopark yapılabilir ama hiçbirini yapmadılar. Biz bunları hayata geçireceğiz. Karadeniz insanı çalışkandır ama kadınları daha çalışkandır. Doğrusu budur.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak'ın konuşmasından satırbaşları..

Arsin OSB kurduk. Akçaabat'ta balık fabrikası kurduk. Of'ta sunta fabrikasının temellerini attık, Araklı'da aynı şekilde fabrikalar kurduk. Bizden sonra hükümet ne yapmış. Bir tek fabrikanın temelini attı mı? Nasıl oy isteyecekler. Siz ne hakla bunlara oy vereceksiniz. Gençlerimiz 10 yıl içersinde Trabzon'dan göç eden evlatlarınızın sayısı ne kadar bir bakın. Bunlar sizin evlatlarınız. Bu güzel diyarı neden terk eder. Karadeniz cennet misalidir. Bu insanlar neden gidiyor peki? çünkü iş yok. Emeğine sahip çıkılmıyor. Toprak karın doyurmuyor. Özlemiyor mu burayı. Baba ocağını anne kucağını özlemiyor mu? Elbette özlüyor ama mecbur. O zaman gitmesin istemiyorsak ürünümüze sahip çıkacağız. Ürününüzün hakkını vereceğiz. Biz buradayız arkadaş alın terine sahip çıkılmasını istiyor musun o zaman milli ittifak burada. 46 yıllık mazimiz var. Bir leke kondurmaları mümkün mü? 






Trabzon'un 8 vekili vardı. Bunlar iş başına geldi 6'ya düştü. Eğer böyle giderse daha da düşer. Çünkü nüfus göç ediyor. O evlatlarınızın yanında olmasını istiyorsanız adres bellidir. Sizden istediğimiz tek şey bir oydur. 

Biz ant içtik. Millet yolunda mezar taşımızı çıkarsalar dönmeyeceğiz. Aziz milletim yetki ver. Bunlar iyidir hastır ama barajı geçemezler diyorlar. Hadi oradan baraj çoktan yıkıldı. Yaptıkları anketlerde bu durumu gördükleri içindir ki Erbakan hocamızı hem sırtından hem kalbinden hançerleyenler çıkmış diyor ki Saadet partisi ittifak kurmakla Erbakan hocaya ihanet ediyor. Cevap vermeye değmez buluyorum. Hocaya sadakat şerefimizdir. 

Problemleri biliyoruz. Her bir ilimize sahip çıkacağız. Bunu teahattüt ediyoruz. Fındığın çayın mutlak suretle koruma altında olacağını söylüyoruz. Bizden sonraki iktidarın sata sata bitiremediği fabrikalar bizim ürünümüzdür." şeklinde konuştu