Bill Gates, 1988 yılında aldığı arsaya 7 yıl süren uzun uğraşlar sonucu Bohlin Cywinski Jackson ve Cutler-Anderson’un yardımlarıyla tam da istediği gibi bir ev inşa etmeyi başarıyor. Ev dediğimize bakmayın tam anlamıyla malikane sözcüğünün karşılığı olan bu yapıda yok yok. Bill Gates’e 63.2 milyon dolara mal olan bu yapıda yüzme havuzundan trambolin odasına, 23 arabalık garajından tiyatro salonuna kadar tüm detaylar düşünülmüş. Öyle ki malikane 220 metrekarelik salonu ile 200 kişiye akşam yemeği partisi verme imkanı sunuyor. 24 banyosu ve 6 tane tam donanımlı mutfağı bulunan bu malikanede Bill Gates ailesi ve misafirleri tam bir lüks içinde mutlu mesut zaman geçiriyor.

Doğa İle İç İçe Bir Yaşam

bill gates
100 tanesi elektrik ustası olan 300 inşaat işçisinin emekleri ile ortaya çıkan Xanadu 2.0’nin yapımında en az 500 yaşındaki Douglas köknar ağaçlarından elde edilen yarım milyon kereste levhası kullanılmış. Büyük bir bölümü toprak damlı olarak tasarlanan ev doğa ile uyum içinde görüntü sergilemeyi başarıyor.
Hatta Bill Gates komşularıyla arsa sınırı konusunda sıkıntı yaşamamak için evinin önünden kaynağını Washington Gölü’nden alan yapay bir akarsu dahi geçirmiş. Düzenli olarak alabalık ve somon balığı takviyesi yapılan bu yapay akarsu eve muhteşem bir doğa kazandırmanın yanı sıra Bill Gates için de balık avlamak için ideal bir alan yaratmış.

Evin Sahibi Bill Gates Olunca Teknoloji’de Sınır Tanınmıyor

bill gates malikaneKonu teknoloji ve bilgisayar konusunda bir deha olan Bill Gates olunca evinin de şaşırtan teknolojilerle dolu olması elbette ki yadırganmıyor. Ama yine de kişiye özel ısı ve ışık ayarı yapan odaları duyunca insan bir nebze de olsa şaşırmıyor değil. Evet yanlış okumadınız Bill Gates geliştirdiği ve misafirlerine verdiği özel çipler sayesinde bir odadan diğer odaya geçtiğinizde odadaki ısı ve ışık oranı sizin çipinizde belirttiğiniz değerlere göre ayarlanıyor. Bunun yanında duvarların arkasına gizlenmiş ses sistemleri ile siz evin hangi bölgesinde dolaşırsanız dolaşın ses sizi takip ediyor. Hatta su altı müzik sistemi sayesinde havuzda bile!
Duvarlara yerleştirilen ve değeri on binlerce dolarla ifade edilen akıllı ve devasa ekranlar sayesinde misafirler istedikleri görüntüyü ya da tabloyu seçerek odalarını kendi isteklerine göre dekore edebiliyorlar. Bu da Bill Gates’in misafiri olmanın bile ne denli bir ayrıcalık olduğunu gözler önüne seriyor.

Devasa Evin Devasa Kitaplığı

bill gates kütüphaneKitaplara olan ilgisi Bill Gates’in evine 200 metrekarelik teknoloji harikası bir kütüphane olarak yansıyor. Son teknoloji aydınlatma sistemleri ve 2 adet dönen gizli kitaplığın bulunduğu alanda 16. yüzyıldan nadide eserler de yer alıyor. Bill Gates’in 1994 yılında 30.8 milyon dolar karşılığı satın aldığı, 16. yüzyıldan kalma Leonardo da Vinci el yazması olan Codex Leicester kitabı kütüphanenin en değerli üyesi olarak ön plana çıkıyor.