AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, Mehmet Akif ERSOY’un ölümünün 75. Yılı münasebetiyle anma programı düzenledi. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı bünyesinde, üniversitede faaliyet gösteren Trabzon 2011 Gençlik Derneği’nin katkılarıyla, KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Sanatçı Ahmet YENİLMEZ “SAFAHAT” adlı oyunuyla sahne aldı. Gençlerin ilgiyle izlediği tiyatro oyununda Mehmet Akif ERSOY’un hayatından kesitler sunuldu.



Programda konuşan Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet KARAOĞLU:”2011 yılı Sayın Başbakanımız tarafından “Mehmet Akif Ersoy Yılı” olarak ilan edilmiş, ona olan özlem ve hayranlık duygularımıza kendisi tarafından tercüman olunmuştur. Değerli şairimizin ölüm yıldönümü olması hasebiyle, kıymetli sanatçımız Ahmet YENİLMEZ’in, üstadı canlandırdığı tek kişilik tiyatro oyunu bizlere ışık tutmuş ve kendisini tekrar rahmet ve saygıyla anmamıza vesile olmuştur. İstiklal Şairimizin idealindeki “Asımın Nesli” olabilmek, onun çizdiği yolda ilerleyebilmek biz gençler için bulunmaz bir nimet, vazgeçilemeyecek bir değerdir.“dedi.

Programa ayrıca AK Parti Trabzon Milletvekili Prof.Dr.Aydın BIYIKLIOĞLU, Merkez İlçe Başkanı Zeki KAVANOZ, İl ve İlçe Yöneticileri ile Gençlik Kolları Teşkilatı katıldı.