Ünlü şarkıcı Alihan, Sibel Can’ın “Kış Masalı’’ isimli şarkısının müziğinin kendisine ait olduğunu iddia ederek, 30 bin liralık tazminat davası açtı. Alihan, Sibel Can’ın albümünün de toplatılmasını istedi.
Şarkıcı Alihan avukatı ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Sibel Can’ın okuduğu “Kış Masalı’’ isimli şarkının müziğinin kendisine ait olan “Bu Kadın Neden Ağlıyor’’ isimli parçasından alıntı olduğunu öne süren Alihan, Can’a 10 bin TL maddi, 20 bin TL de manevi olmak üzere 30 bin TL’lik tazminat davası açtı. Alihan ayrıca şarkıyı izinsiz kullandığı gerekçesiyle, “Kış Masalı’’ şarkısının söz yazarı Adem Gümüşkaya’ya ve albümü piyasaya süren Doğan Müzik’ten de 30 bin liralık tazminat talep etti.
Sibel Can’ın kendisinden özür dilemesini de talep eden Alihan, ayrıca “Galata” isimli albümünün toplatılmasını istedi.

“SİBEL CAN ARTIK BENİM ŞARKIMI OKUYAMAYACAK’’
Adliye çıkışına kısa bir açıklama yapan Alihan şarkının bestekârı olduğunu öne sürdü. Sibel Can ve menajeri tarafından ciddiye alınmadığını belirten Alihan, “Bundan önce bir takım yerlere başvurmuştuk. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Teknik Birimi Kurulu kararından aldığımız rapordan sonra mahkemeden bilirkişi raporu da aldık. Şimdi ise maddi ve manevi tazminat davası açmak için buradayım. Sibel Can’a tedbir koyduracağız. Yani benim şarkımı artık sahnede, konserde ve hiçbir organizasyonda okuyamayacak. Bunun dışında da albümünü toplatma kararı aldıracağız. Çünkü hakkımı korumak zorundayım. Hakkımı kimsenin yemesini de istemiyorum’’ diye konuştu.
(İHA)