Ünlü türkücü Aydın Aydın, bal ile karın üzerine "Evet" yazarak referandum kararını açıkladı.

Bir dizi program için Bingöl’e gelen Türkücü Aydın Aydın beraberinde AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ile birlikte kent merkezine 34 kilometre uzaklıkta bulunan Hesarek Kayak merkezine giderek farklı bir yöntemle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde vereceği kararı açıkladı. Aydın, kararını bölgenin önemli bir geçim kaynağı olan olan bal ile "Evet" yazarak açıkladı.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda ’Evet’ oyu kullanacağını belirten Türkücü Aydın Aydın, “Bugün Haserek kayak merkezine geldik. Biz diyoruz ki Hakkari’de, Şırnak’ta, Bingöl’de, Ağrı’da dağlarımızda kan akmasın bu dağlarımızdan bal aksın. Biz de gördüğünüz gibi balla evet yazdık ve ben referandumda ’Evet’ diyorum. Yıllarca bu topraklarımızda hep kavga, gürültü kan ve gözyaşı var. Bundan sonra bizim dağlarımızda kan yerine bal aksın istiyorum” dedi.

“HERKESİ EVET DEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Türkücü Aydın Aydın’ın evet kampanyasına destek olmak için Bingöl’e geldiğini belirten AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ise, “Bugün Bingöl’ün en gözde mekanlarından biri olan Haserek Kayak Merkezi tesislerindeyiz. Aydın Aydın, Hakkari’den kalkıp buraya kadar geldi. Evet, kampanyasına destek vermek için geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bingöl’ün dağlarına evet yazdı. Biz de Aydın Aydın beyin dediği gibi artık dağlarımızda kan yerine bal aksın diyoruz. Terör istemiyoruz. Buradan herkesi 16 Nisan’da evet demeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

(Sinan Atan / İHA)