Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 22 Kasım'da Inter ile yapacakları karşılaşmanın dönüm noktası olacağını ve o maç sonunda her şeyin netleşeceğini düşündüğünü söyledi.
     Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şener, gruptan çıkacaklarına inandıklarını belirterek, ''Bizim 5 puanımız var, CSKA Moskova'nın da 5 puanı var. Onların bize karşı averajı iyi. 9 puan Inter'in, 2 puan da Lille'in var. En sevindirici şey, Şampiyonlar Ligi'ne ilk katılışımızda kulüpte oturduk, her saat başı hesap yapıyoruz. Normalde 0 puanla, alıp başınızı buradan gidebilirdiniz. Trabzonspor'un çok iyi bir futbol ve teknik kadrosu var. Şampiyonlar Ligi'nde de dişini göstererek yoluna devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
     Gruptan çıkacak takımlardan bir tanesinin Inter olacağını düşündüğünü de ifade eden Başkan Şener, şöyle devam etti:
     ''Bana göre bizim için dönüm noktası 22 Kasım'daki Inter maçı olur. Orada her şey daha net ortaya çıkar. Gruptan mı çıkacağız, yoksa UEFA Avrupa Ligi'ne mi gideceğiz, orada belli olur. İnşallah gruptan çıkarız. Büyük ihtimalle gruptan çıkacak takımların bir tanesi Inter olur. Bu bizim için avantaj olabilir. Biz son maçı Lille ile oynayacağız, Inter?CSKA ile İtalya'da oynayacak. O hesaptan bakıldığında Inter bizim lehimize işler yapabilir.''
    
     -''Her alanda bahsedilir bir kulübüz''-
    
     Şener, Trabzonspor'un her alanda bahsedilir bir kulüp olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor'un bahsedilir olması, iyi bir marka olmasından kaynaklanıyor. Bugün Avrupa'da Trabzonspor'u bilmeyen, gücünü tanımayan, onunla ilgili olumlu demeç vermeyen kimse yok. Bu da bir başarıdır. Süper Lig'de geçen sezondan sadece 1-2 puan gerideyiz. Aynı konumumuzu devam ettiriyoruz. Takımımız hafta sonu ve hafta içerisinde maçlar oynuyor. Milli takıma gidecek yerli ve yabancı oyuncular var. Dışarıdan bakıldığında bu takımın hakkı verilmeli diye düşünüyorum'' dedi.
    
     -''Şehirde eski Avrupa maçları havası yok''-
    
     Şener, bir basın mensubunun ''CSKA Moskova maçından bir gün önce satılmayan biletler vardı. Ancak maç günü satıldı ve tribünlerin büyük bir bölümü doldu. Bu konuda düşünceleriniz neler ?'' şeklindeki sorusu üzerine ise, şunları söyledi:
     ''Ben satılmayan biletlerin para kısmında değilim. Şehrin bu heyecana sahip olması, takıma sahip çıkması lazım. Ben eski bir yöneticiyim. 20 yıl önce de bu kulüpte başkanlık yaptım. Eskiden yabancı bir takım geldiği zaman şehir İstanbul gibi illerden gelen misafirlerle dolardı. Akşam herkes restoranlara dağılırdı. Herkes birlikte kulübü ziyaret ederdi. Onlar pek kalmadı. Belki jenerasyon değişti ondan. Dün stat tam doluydu, şehir de kalabalıktı. O heyecanın küçük bir bölümünü gördüm. Trabzon şehri için de bu maçlar önemli. Çok büyük paralar vererek şehri bu kadar tanıtamazsınız. Ayrıca CSKA Moskova maçında tüm oteller doldu. Demek çok acele buraya bir iki otel daha yapılması gerekiyor. Bunlar hep Trabzonspor sayesinde ortaya çıkan gerçekler.''
     Şampiyonlar Ligi'nde ciddiyeti öğrendiklerini de vurgulayan Şener, ''İki defa ikinci devreye 1 dakika geç çıktık diye ceza aldık. Bunlar ciddi şeyler. UEFA değiştirdiğimiz çimler için bize teşekkür etti. Biz yaptık, becerdik, şimdi Galatasaray aynı firmaya çimlerini değiştiriyor. UEFA bu konuda bize çok teşekkür etti'' diye konuştu.
    
     -'Başarılı olduğumuzu herkes söylüyor''-
    
     Şener, Trabzonspor'un başarılı bir takım olduğunu sadece kendisinin değil herkesin söylediğini ifade ederek, ''Bu kadar transfer ve yatırımın karşılığını almamız lazım. Bir de Trabzonspor ruhu var. Üstüne koyarak 2011 yılına geldik. Trabzonspor, Türkiye'nin en önemli takımlarından biri. Bunu artık dünya kabul etmiş. Dünyanın dev takımları kabul etmiş. 19 günde bu sonuçlar iyi, normal. Daha iyisini yapmamız gerekir. İnşallah yapacağız'' diye konuştu.
     Hafta sonu Kayserispor ile oynayacakları maçın da önemli olduğunu ifade eden Şener, ''Kayserispor'un iyi bir takımı ve iyi oyuncuları var. Onun da hocası bizim Trabzonsporumuz'da oynadı. Gaziantep'in de hocası Trabzonspor'da oynadı. Biraz da olaylara bu cepheden bakmak gerekiyor'' dedi.
     Şener, transfer konusunda ise henüz Şenol Güneş'in kendilerine bir şey söylemediğini, gerektiği zaman gerekli transferleri yapacaklarını kaydetti.
    
     -''Akyazı, 24 saat yaşayan bir yer yer olacak''-
    
     Akyazı Projesi'nin hayatı geçmesi halinde Trabzon'un çok şey kazanacağını da söyleyen Başkan Şener, ''Akyazı Projesiyle ilgili toplantıya katıldım. Akyazı'daki ihtiyaçları belirttik. Projenin çizimi devam ediyor. Spor Bakanlığından 105 dönümlük yerin tahsisini almak için, ona uğraşıyoruz. O bittikten sonra modern kamp tesislerine kavuşacağız. 105 dönüm bize yeter. Zaten yanında stadı var. Orası 24 saat yaşayan bir ünitede olacak'' ifadelerini kullandı.
     Şener, PFDK'nın kendilerine kestiği para cezalarına ilişkin bir soru üzerine, ''PFDK, sadece Trabzonspor'a ceza kesmek için kurulmuş bir kuruluş değil. Herkese ceza kesmek için kurulmuş. Atma sahaya bir şey, ceza yeme. Doğru olduğu zaman doğru, yanlış olduğu zaman yanlış. Yasa, kural varsa uyacaksın. Keyfi ceza verildiğini düşünmüyorum. Rastgele ceza olacağını da sanmıyorum' diye konuştu.