EMRE, ARDA, HAKAN VE SABRİ RÖVANŞTA YOK

Karşılaşma öncesi tam 9 futbolcumuz sarı kart sınırında bulunuyordu. Emre Belözoğlu, Arda Turan, Hakan Balta ve  Sabri Sarıoğlu bu karşılaşmada sarı kart görerek rövanş maçında cezalı duruma düştü. Ay-yıldızlı takımımız Zagreb'deki mücadeleye bu dört oyuncudan yoksun çıkacak.
Rakip takımda ise Corluka maçın 35. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Hırvat savunma oyuncusu da rövanş karşılaşmasında forma giyemeyecek.

TÜRKİYE NASIL TUR ATLAR

15 Kasım 2011 Salı günü Zagreb'de oynanacak rövanş maçında, Millilerimizin Avrupa Şampiyonası Finalleri bileti alabilmek için sahadan en az 3 farkla galip ayrılması gerekiyor.
Maç 3-0 Ay-yıldızlıların lehie sonuçlanırsa uzatma dakikaları oynanacak. Onun dışındaki tüm skorlarda ise Hırvatistan Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak.

 BİLİC: BEKLEMİYORDUK
Maçın ardından canlı yayında maçı değerlendiren Hırvatistan Teknikdiröktörü Slaven Bilic, “Böyle bir stada geliyorsunuz, Türkiye’ye geliyorsunuz kimse böyle bir skor kimse bekleyemezdi. Bu bence önemli. Türkiye’nin bizim gibi duygusal bir takım olduğunu biliyorduk. Beraberlikte iyi bir skor olacaktı. Gol bulup farklı kazandık. Şuanda biz bunu çok iyi öğrendik. Futbol bitmiyor düdük çalmadan henüz hiçbir şey bitmedi. Devre arasında konuştuk topu kendi aramızda paslaşalım ve bir gol bulalım dedik. Türkiye ilk yarıda daha fazla pas yaptı oyunun hakimi oldu ama biz ikinci golü bulduk. 

bizim oyuncularımızdan eksik olacak. Bizimde sakatlarımız var. İkinci karşılaşmaya katılamaycağımız oyuncular var. Bitmiş olmasını diliyorum ama hala 90 dakikamız var” dedi.