İzmir’in Buca ilçesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına tenis malzemesi ulaştırma amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında küçük tenisçiler hayalindeki tenis kıyafetini çizdi. Tasarımların derecelendirmesini ünlü televizyoncu Çağla Şikel yaptı.
Buca Belediye Spor Kulübü, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Aile Birliği’nin Alaçatı Tenis Kulüp’te gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesine destek verdi. Dar gelirli ailelerin çocuklarına tenis malzemesi ulaştırma amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında küçük tenisçiler hayalindeki tenis kıyafetini çizdi. Tasarımların derecelendirmesini ünlü televizyoncu Çağla Şikel yaparken, dereceye giren çocuklara ödüllerini Buca Belediye Spor Kulübü Yöneticisi Esat Tanık verdi.
Dar gelirli ailelerin çocuklarına tenis malzemesi yardımı yaptığını belirten TTF Aile Birliği Yöneticisi Füsun Yergovan, “Tenis sporunu sevmesine rağmen malzeme sıkıntısı nedeniyle bu sporu yapamayan çocuklarımız olduğunu belirledik ve bu projeyi başlattık. Proje kapsamında Alaçatı Tenis Kulübü üyesi çocuklarımızdan da hayallerindeki tenis kıyafetini çizmelerini istedik. Birinci seçilen kıyafet federasyonumuz tarafından tüm Türkiye’ye dağıtılacak” diye konuştu.

“KÜÇÜK YAŞTA BEN DE TENİS OYNAMIŞTIM”
Küçük tenisçilerin tasarımlarını derecelendiren ve organizasyona 4 yaşındaki oğlu Kuzey Altuğ’la katılan ünlü televizyoncu Çağla Şikel de, “Küçük yaşta ben de tenis oynamıştım. Çocuklarım doğduktan sonra ara vermiştim. Şimdi tekrar oğlum Kuzey ile birlikte oynamaya başladım. Böyle anlamlı bir organizasyonda olmaktan çok mutluyum” diye konuştu. Tasarımların değerlendirilmesinin ardından 7-9 yaş kategorisinde Dora Dereli birinci, Ceylin Özüdoğru ikinci ve Ela Yener üçüncü olurken 10-12 yaş kategorisinde Aslı Ege birinci, Buse Ecem ikinci ve Nil Kumsal üçüncü oldu. Dereceye giren küçük tenisçilere raket, tenis çantası gibi armağanlar verildi. Armağanları Buca Belediye Spor Kulübü Yöneticisi Esat Tanık ve televizyoncu Çağla Şikel verdi.
(İHA)