“Bire bir hakaret yediğim için açtığım tüm davaları kaybettim” diyen Fazıl Say, “On bin dava Nâzım’ın, Mezopotamya’nın, Hezarfen’in on notası etmez” diye de ilginç bir benzetme yaptı. Fazıl Say son olarak dönemin AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’a önceki yıl açtığı tazminat davasını kaybetti. Kabak, Fazıl Say için, “Kendisi iyi bir sanatçı olabilir.

SAATÇİ’YE AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ
Ama entelektüel düzeyinin gelişmiş olduğunu söyleyemem. Siyasi tartışmalar belli bir entelektüel düzey gerektirir. Kendisini o seviyede görmüyorum. Say’ın topluma özür borcu var” demişti. Fazıl Say, Fenerbahçe için ‘Bir haftadır kendimi tutuyorum ama 37 yıldır Fenerbahçeliyim 3 bin nüfuslu İsviçre köy takımına elenme yavşaklığından utanıyorum” deyince de koyu Fenerbahçeliliğiyle tanınan şarkıcı Ercan Saatçi’nin hışmına uğramıştı. Say’ın bu sözüne tepki gösteren Saatçi, “Fazıl Say herkese, her şeye yavşak demeyi bıraksın” diye çıkışmıştı. Say, İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Ercan Saatçi’ye karşı açtığı 50 bin TL’lik tazminat davasını da kaybetti.

Müslüm Gürses ve Hülya Avşar da davaları kazandı
Fazıl Say, Ömür Kabak ve Ercan Saatçi’ye açtığı davaları kaybetmesinin yanı sıra Hülya Avşar ve Müslüm Gürses’e karşı da açtığı davaları kaybetti. Sanatçı, “Arabesk yavşaklığından utanıyorum” şeklinde internette yer alan yazısından sonra kendisi için “Yavşak... Kendisi sanatçı mı?” şeklinde ifadeler kullanan şarkıcı Müslüm Gürses hakkında 50 bin, yine kendisi hakkında “Saçmalamış. Tedavi olması gerekiyor” diyen Hülya Avşar’a da 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. Sanatçı, bu iki davayı da kaybetti. Müslüm Gürses ve Hülya Avşar da davaları kazandı