İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Anne, Bebek, Çocuk Fuarı’nı gezdi. 6 erkek torun sahibi olduğunu belirten Topbaş, torunlarının fotoğraflarını basın mensuplarına göstererek kız torununa özlem duyduğunu söyledi.
Uluslararası Anne, Bebek, Çocuk Fuarı CNR EXPO’da kapılarını ziyaretçilere açtı. ASKON tarafından organize edilen fuar açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca katıldı. Açılış sonrası fuarda bulunan stantları gezen Başkan Topbaş ürünleri inceledi.
Kendi torunlarının fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Başkan Topbaş, “Allah herkesin evladını, torununu bağışlasın. 6 tane erkek torunum var. Diyoruz ki çocuklara duamız inşallah ailemize kız torun gelir” diyerek kız torununa olan özlemini dile getirdi.
Başkan Topbaş, torunlarının fotoğrafına bakarak, “Yarım futbol takımı, 6 erkek” dedi.

“İSTANBUL KONGRE VE FUAR KENTİ OLDU”
“Göreve geldiğimiz 2004 tarihinden itibaren İstanbul’un kongreler fuarlar kenti olmasını arzu etmiştik” diyerek sözlerine başlayan Topbaş yaptığı konuşmada ise, “Çok şükür sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, yerel yöneticiler olarak bizler ağırlıklı ve hükümetimizin de destekleriyle İstanbul bu bahsettiğimiz boyuta ulaştı. Bundan çok mutluyuz. Hem kongreler kenti oldu, hem fuar kenti oldu ve şimdi finans kenti olma noktasında dünyanın ekonomik başkentlerinden birisi haline gelecek. Bu konuda emeği geçenlere ben özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

“KONGRE MERKEZLERİ 2017’YE KADAR DOLU”
Fuar alanlarının yetersiz hale geldiğini belirten Başkan Topbaş, “Kongre merkezlerimiz 2016- 2017 tarihlerine kadar dolu. Yeni merkezler yapmaya çalışıyoruz. Otellerimizin doluluk oranları yüzde 80’leri geçti, yüzde 90’larda çok şükür. Bu tabi ki önemli bir istihdam oluşturmakta ve özellikle katma değer üretiminde önemli bir mesafe kat etmekteyiz” şeklinde konuştu.

"ARTIK REKABETTE TÜRKİYE VAR İSTANBUL VAR”
Topbaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Geçmişte gittiğimiz fuarlara imrenir, oralarda günlerimizi geçirirken şimdi, dünyanın birçok ülkesinden İstanbul’a gelip fuarları burada izlemeye çalışıyorlar ve buda bizim her sektörde başarılı iş adamlarımızın, artık uluslararası ölçekte kendini ifade etmelerini sağlamakta. Artık rekabette Türkiye var, İstanbul var. Türkiye’nin ekonomisinin gelişmesi dünyaya hayranlık uyandırıyor, nasıl başardığımız sorulmakta. Milletçe birlikte güven duygusuyla, kol kola girerek 77 milyonluk büyük bir aile olarak bunu başardık ve geleceğe birlikte yürümekteyiz”
Düzenlenen fuarın sektöre önemli katkıları olacağını düşündüğünü sözlerine ekleyen Başkan Topbaş, “Dünyanın çeşitli yerlerinden katılımcılar var, ziyaretçiler de bu hassasiyeti gösterecek inanıyorum ki” diye konuştu. Topbaş konuşmasının sonunda fuara katılanlara teşekkür ederek, sektörün gelişmesini arzu ettiğini söyledi.
Fuarda stantları gezen Başkan Kadir Topbaş ikram edilenleri basın mensupları ile paylaştı.
(İHA)