KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere başta KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Orhan Aydın , TRT Trabzon Müdürü Hüseyin Kantar, Müdür Yardımcısı Mehmet Bayraktar, Korolardan sorumlu şef Mustafa Güler, koro eğitmeni Emine Yıldız Bak, sanatçılar Turgut Yamakoğlu ve Cem Tarım’ın yanı sıra bazı dernek başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Trabzon’un en deneyimli ve etkileyici seslerinden Seza Turgut’un sunduğu programda ilk olarak sahneyi KTÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi şef Aytaç Köktürk önderliğindeki TRT Trabzon Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu aldı. Birbirinden güzel türküleri profesyonelce seslendiren koro büyük beğeni topladı. Solo eserlerde ise Kübra Bak, Furkan Alper Topal, Serap Cengiz ve Nurcan Uzun performanslarını sergilediler. Özellikle tulum eşliğinde seslendirilen Rize Pazar türküsü “Avlaskani Cüneli” izleyicilerden büyük alkış aldı. Bir grup gencin sahnede tulum eşliğinde horon tepmesi programa keyif kattı.

İkinci bölümde sahneyi TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Nursaç Doğanışık aldı. Muhteşem yorumu ve sevecenliğiyle göz dolduran usta sanatçı kulakların pasını sildi. Trabzon’a çok defa gelen Doğanışık ilk kez KTÜ de konser verdiğini söyledi.

Doğanışık’a hemen hemen tüm türkülerinde salonu dolduran izleyiciler eşlik ederken hareketli türkülerde de yerlerinde duramadılar. Programın sonunda Nursaç Doğanışık’a KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Orhan Aydın, koro şefi Aytaç Köktürk ve Koro Eğitmeni Emine Yıldız Bak’a da TRT Trabzon Müdürü Hüseyin Kantar tarafından birer plaket verildi.