Trabzon İMKB Kız Meslek ve Teknik Lisesi beklide Trabzon’da bir ilki gerçekleştirdi. Okul bünyesinde yapılan etkinlikle öğrenciler arasında İngilizce şarkı yarışması düzenlendi. Yarışmaya öğrencilerin ilgisi büyük olurken Evin Akın, Elif Efe, Bülent Korkmaz ve Şebnem Kaptan isimli öğretmenlerde juri üyeliği yaptı.
Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Okul Müdürü Süleyman Değirmenci, kendi öğrencilik dönemlerinde İngilizce öğretiminin yaygın olmadığına dikkat çekerek, “Şuana kadar ki çalışmalarla bu yarışma benden tam not aldı. Görev alan bütün öğretmenlerimi ve destekleyen arkadaşlarımı canı gönülden destekliyorum. Böyle bir yarışmayı öğrencilerle beraber yapmaları çok önemli! Bizim zamanımızda İngilizce öğretim yoktu. Var mıydı da biz okumadık diyeceğiz mecburen” şeklinde yorum yapması salonda herkesten alkış aldı.
Öğretmenlerin jüri üyesi olarak ulusal kanallarda düzenlenen şarkı yarışmalarındaki jüri üyelerini aratmadığı gözlendi. Yaptıkları yorumlarda, “Heyecanlı olduğu çok belli oluyor. Ben çok beğendim. “ şeklindeki yorumlarda bulunmaları ise salonda kahkahalara neden oldu.
“Kareoke” şeklinde yapılan yarışmada öğrenciler şarkılarını söylemelerinin ardından juri üyelerinden puanlarını aldılar.
Yarışmaya toplam 12 öğrenci katılırken, 4 öğrenci ilk etaptaki elemede elendi. Bugün yapılan finale ise 8 öğrenci yarıştı. Jüri’den en yüksek puanı alan 3 öğrenciye çeşitli ödüller verileceği açıklandı.