Bordo-mavili kulüp yöneticileri, bir süre önce, isteği üzerine kendisine Trabzonspor forması gönderdikleri 5 yaşındaki Oğuz Can'ın yanı sıra kardeşleri Yunus Emre (1), Yasin (12), Cansu (15) ve anneleri Aynur Can ile dayısı Murat Dülek'i, Trabzonspor ile Inter'in, bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geleceği maçı izlemeleri için Trabzon'a davet etti. 
     Daveti kabul etmeleri üzerine kulüp tarafından Trabzon'a getirilen küçük Oğuz ve ailesini, bordo-mavili kulübün yöneticileri karşıladı. 
     Ailesiyle Trabzon'un tarihi ve turistik mekanlarını gezen küçük Oğuz, Atatürk Köşkü'nde basın mensuplarına poz vererek, ''Bize her yer Trabzon'' diye bağırıp, akşamki Inter maçını Trabzonspor'un 2?1 kazanacağını söyledi. 
     Trabzonspor'un teklifinin kendilerini inanılmaz derece de mutlu ettiğini ifade eden anne Aynur Can, ''Orada durumumuz çok kötüydü. Çadırda kalıyorduk. Bizim için her şey bitti sanıyorduk. Buraya gelince hayatın devam ettiğini gördük. Gerçekten çok mutlu olduk. Allah devletimizden, milletimizden, Trabzonspor'dan razı olsun. Bizi böyle bir günde yalnız bırakmadılar. Trabzonspor, bize hep sahip çıktı. Bizi misafir ettiler. Duygularımızı nasıl anlatacağız bilemiyoruz'' dedi. 
     Aynur Can, Oğuz'un komşularından esinlenerek Trabzonspor'u tutmaya başladığını anlatan ''Trabzonlu komşumuz vardı. Polisti ve her gördüğünde Oğuz'a hangi takımı tutuyorsun diye soruyordu. Bak Trabzonspor'u tutarsan sana forma alacağım diyordu. Oğuz'da ben o ağabeye söz verdim Trabzonsporluyum diyordu 1 yıldır. Bazıları şaşırıyordu neden Trabzonspor diye. Biz de olayı böyle anlatıyorduk'' diye konuştu. 
     Küçük Oğuz Can'ın ağabeyi Yasin Can ise Trabzon'a geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, ''Bu anlatılamayacak bir şey. Bu bize çok güzel bir sürpriz oldu. Hiç hayal etmemiştim böyle bir şeyi. Allah depremzedelere yardım etsin'' dedi. 
     Minik Oğuz'un bu akşam golcü oyuncu Burak Yılmaz ile seremoniye çıkacağı öğrenildi.