Trabzon'da 'Polonyalı Karikatüristler Gözüyle AB' sergisi Sanatevi'nde açıldı. Polonya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Patrcja Özcan, "Polonya-Türkiye ilişkilerinin 600'ncü yılı kutlanacak. Umarım ilerleyen yıllarda bu ilişkiler her alanda daha da gelişirö dedi.

'Polonyalı Karikatüristler Gözüyle AB' isimli karikatür sergisi,
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Mizah Sanatı Derneği ve Polonya Büyükelçiliği'nin katkılarıyla Trabzon Sanatevi'nde açıldı. Karikatür sergisinin açılış törenine Polonya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Patrcja Özcan, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç ve Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Polonya Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Patrcja Özcan, 'Serginin burada açılmasından dolayı büyük memnuniyet duydum. Bu sergi Polonya'nın Trabzon'da yapmış olduğu ilk kültür etkinliği oldu. Umarım ilerde bu tür etkinlikler devam eder. Çünkü Polonya-Türkiye ilişkilerinin önümüzdeki yıllarda 600'ncü yılı kutlanacak. Türkiye ile çok uzun tarihi ilişkilerimiz var. Umarım ilerleyen yıllarda da bu ilişkilerimiz her alanda daha da gelişirö dedi.

Avrupa Birliği'ni tema edinen sergide Polonyalı 9 karikatür sanatçısının 43 eseri sergilendi. Sergi 14 Aralık tarihe kadar gezilebilecek.