YEŞİLÇAM’IN usta ismi Kadir İnanır’ın akciğer kanseri olduğunu Türkiye Habertürk’ten öğrendi. Usta oyuncunun tedavisine Memorial Hastanesi’nde başlandı. İnanır’ın durumu hakkında konuşma yapan yakın dostu ve hemşerisi kardiyolog Prof. Dr. İsmet Dindar, şunları söyledi: “Şu an bir açıklama için erken. Birkaç gün beklemek lazım. Benim hastanemde değil, ama arkadaşlar yakından ilgileniyor.” Hastaneye akın eden İnanır’ın yakınları olayı gizli tutmak için mücadele ediyor. Yeğeni Levent İnanır, “Halledilemeyecek bir durum değil. Dayımın akciğerinde bir ödem oluşmuş” açıklamasını yaparken İnanır’ın kanser olduğunu öğrenen ünlü isimler konuyla ilgili şunları söyledi:

TARIK AKAN:
KADİR’LE daha üç-dört gün önce konuştum. Yusuf Kurçenli’nin cenazesinin olduğu gün. Bu konuyu da konuştuk. Akciğerinde bir leke olduğunu, ona bakıldığını, doktorlarının önemli bir şey olmadığını söylediğini anlatmıştı. Son durumu bilmiyorum, umarım kötü bir şey yoktur.

TÜRKAN ŞORAY:
ONUN hep sağlıklı ve mutlu yaşamasını isterim. Habere çok canım sıkıldı. Bel fıtığından ameliyat olmuş, geçmiş olsun; diğer haberlere inanmak istemiyorum. O her zaman bizim aslanlar gibi, yakışıklı, güzel bakışlı Kadir İnanır’ımızdır. Benim için çok değerlidir.

FATMA GİRİK:
ŞU an bir şey söylemek için çok erken, daha hasta olup olmadığını bile bilmiyoruz. Hasta olsa bile sevenlerinin duası; kendi azmi ve gücüyle hastalığı yok eder. Kadir’e acil geçmiş olsun. Onu sevgiyle kucaklıyorum. Durun bakalım, ne olacak, acele etmeyelim...

FİLİZ AKIN:
HABERE çok üzüldüm, ama akciğer, tedavisi en mümkün olan kanser türü. Biz Houston’dayken önemli bir işadamımız durumu çok kötü dendiği halde tedavi edildi. Yıllardır gayet de sağlıklı bir şekilde devam ediyor yaşamına. Çok sevdiğimiz arkadaşıma geçmiş olsun diyorum...

HÜLYA KOÇYİĞİT:
KADİR benim her zaman gözbebeğim, canım arkadaşımdır. Çok yakın zamanda beraberdik. Sigarayı bıraktığını, artık daha sağlıklı yaşama geçtiğini söylemişti. Bel fıtığı ameliyatı önemli değil. Çok geçmiş olsun diyorum. Öteki hastalığı konduramıyorum bile...

ERDAL ÖZYAĞCILAR:
SPORA gitmeye hazırlanırken gördüm haberi, oturdum kaldım; içime bir sıkıntı geldi. Ama beni rahatlatan şudur: Kardeşimin kayınpederi aynı hastalıktan ameliyat oldu ve atlattı. Onun da kısa sürede atlatacağını, yine filmler ve diziler çekeceğini düşünüyorum.

EKREM BORA:
HABERİ duyunca çok üzüldüm, kahroldum. Çünkü Kadir’i oğlum gibi severim. Kadir’e inancım tam, her şeyin çok güzel olacağına, bunu yeneceğine inanıyorum.

MURAT ŞEKER:
DİLERİM en kısa zamanda iyileşir. Kadir Abi’nin hastalığı yenerek sağlığına kavuşacağına inanıyorum. Kadir Abi, bize en zor durumların nasıl bertaraf edileceğini bir kez daha gösterecektir.

YILMAZ ULUSOY:
KADİR İnanır’ın yakın dostu Yılmaz Ulusoy, Kadir İnanır’ı Okmeydanı Memorial Hastanesi’nde ziyaret etti. Aynı zamanda bel fıtığı ameliyatı olduğu iddia edilen İnanır’ın cuma günü de akciğerinden operasyon geçireceğini açıkladı.

AHU TUĞBA:
AHU Tuğba da hastaneye ilk koşan isimlerdendi. İnanır’ın rahatsızlığından dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen Tuğba, “Kadir İnanır benim için çok önemli bir şahsiyet. Sinemaya adım atmamı o sağlamıştı. Onun için her şeyi yapmaya hazırım” diye konuştu.

MİNE ÇAYIROĞLU:
BU hastalığın üstesinden geleceğine eminim. Kadir Abi’nin ne kadar mücadeleci biri olduğunu bildiğimden hastalığı yeneceğine inanıyorum. Kadir Abi yıkılmaz. Allah’tan acil şifalar diliyorum.

SOSYAL MEDYA NE DİYOR?
ABDULLAH OĞUZ:
Kadir İnanır’a en kısa zamanda sağlıklı günlerine geri dönmesini diliyoruz. Benim gibi çok yönetmen var çalışmak için sırada bekleyen...
BENGÜ: Kadir İnanır kanser falan dinlemez; dağ gibidir; geçmişler olsun...
CENGİZ COŞKUN: Türk Sineması’nın efsane ismi yılların emektarı, usta oyuncu Kadir İnanır’a acil şifalar. Seninleyiz Tatar Ramazan.

DOKTORU NE DEDİ?
Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın: Biliyorsunuz akciğerin bazı kanserlerine ameliyat bile yapılmaz. Bu, küçük birşey, çıkartılacak. Bir problem yok. Biz, kanser kelimesine genel anlamda tümör diyoruz. O bölgede küçük bir şişlik var. Çok küçük, etrafa yayılmamış. Yapılan çalışmalarda da bir problem olmadı. Onu Kamil Kaynak hocamız halledecek. Hepimize geçmiş olsun.