Trabzon havasının yorgunluğunu büyük ölçüde aldığını dile getiren ünlü top model Şenay Akay, "Biraz yorgunluk var koşuşturma içerisinde ama burada bir nefes çekiyorsunuz Trabzon'un havası ile kendinize geliyorsunuz. Tabi ki İstanbul Türkiye'nin mücevherlerinden bir ama oradaki hava ile buradaki hava bambaşka. Kıyas bile edilemez o yüzden çok keyifli. İnşallah defileden sonra az bir zaman da olsa keyfini çıkaracağız" dedi

PODYUMLARA VEDA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?
Akay, podyumlara veda etmeyi hiç düşünmediğini belirterek, "Hatta bir sözüm vardır, 'Modellik beni bırakmadan ben modelliği bırakmayacağım' diye. Ben mesleğimi çok seviyorum. Bunun yan sıra oyunculuk tecrübem de oldu, çokta keyif aldım. Hatta bununla ilgili farklı projeler de var önümüzdeki günlerde. Ama modellik benim kolay kolay vazgeçemeyeceğim bir şey. Benimle çalışmak isteyen bütün arkadaşlarım ve ekibimle devam etmek istiyorum açıkçası. Vücudum ve yüzüm elverdikçe modellik yapmak istiyorum çünkü podyumda olmak benim için çok keyifli. Hiçbir zaman sıkılmadım kolay kolay da sıkılacağımı zannetmiyorum. Zaten sıkılmak bana biraz zor gibi geliyor" diye konuştu.



KADINLAR İÇİN HER HAFTA SONU MODA HAFTASI
Forum Avm'nin düzenlediği Forum Fashion Week'e de değinen Şenay Akay, "Aslında biz hanımlar için her hafta moda haftası. Ama böyle ara ara, güzel isimler koyunca çokta güzel oluyor. Özellikle de Forum Fashion Week bizle için çok önemli çünkü hep beraber bir arada olma şansınız oluyor. Normal şartlarda çok sık gelip gidemiyoruz Trabzon'a. Bundan önce Kayseri, Denizli'ye gittik. Bunlar çok keyifliydi" şeklinde konuştu.

AVRUPA'DAN DA TEKLİF ALIYOR
İmaj danışmanlığı şirketi sahibi olan ve çalışmalarının çok keyifli bir halde devam ettiğini, henüz Avrupa'dan kendisine birlikte çalışmak için teklif gelmediğini belirten Şenay Akay, "Şuan sadece Türkiye'de sınırlı bir çalışma alanım var. Ekibim hala çalışmaya devam ediyor. Arada bana ihtiyaç duyduklarında elimden geldiğince onlara yardımcı oluyorum. Ama 5 senenin üzerinde kendimi çok özlemiştim. Arada bunu söylüyorum, 'Podyumu çok özlemiştim'. Dolayısıyla 5 sene sonra kendime izin verdim, onlar ekip olarak çalışmalarına devam ediyor, çokta güzel gidiyor her şey" dedi.

KİTAP ÇALIŞMASI YAPIYOR
Modellik tecrübelerini gelecek kuşaklara aktarmak için bir kitap çalışması içerisinde olan Şenay Akay, kendisini kitap yazmaya iten sebeplerin neler olduğuna değindi. Akay, "Aslında modellik yapmaya 14 yaşından başladım. Moda benim hayatımın öyle veya böyle her anında var. İstesem de istemesem de takip etsem de etmesem de, tabi kadın olmanın da vermiş olduğu cezp edicilikle modanın bir albenisi var benim için. Dolayısıyla da kendime dair yaşadığım tecrübelerimi temel bilgiler olmak üzere, aynı zamanda dünyadan da belli başlı kabul edilmiş kuralların hepsini bir araya harmanlayarak kendimce yorumlar da katarak hepsini bir araya getirmeye çalıştım. Yıllardır yayın evim ve ekibimle titizlikle çalışıyoruz bakalım inşallah sonuna geldik diye düşünüyorum. Güzel bir çalışma oldu benim içime çok sindi. Çünkü hanımlarımızla ve genç kızlarımızla iletişim kurmak çok güzel bir şey olacak. Hayata dair düşünceleriniz, ne giydiğiniz ne yediğiniz, ne yaptığınızla ilgili sokakta insanlarla çok fazla sohbet edemiyorsunuz.

Ama modanın sizin hayatınıza kattıkları, bunun yanı sıra sizin hayatınıza modanın kattıkları, sizin kendi imajınızla ilgili, en önemlisi ve kitapta da bahsettiğim bu, gerçekten stil sahibi olabilmek, kişiliğinizi yansıtabilmek önemli. Bu aşamalara nasıl geldiğim ve nasıl gelindiğiyle ilgili bir paylaşım olacak bu kitap"
diye konuştu.


TRABZON KADININ MODAYA BAKIŞ AÇISI
Son olarak Trabzon kadınının ve insanın modayı çok iyi takip ettiğini gördüğünü belirten Akay, "Çok kısa bir zamanda olsa Trabzonlu kadınları gözlemleme şansım oldu. Öyle veya böyle Türkiye genelinde insanlarımız az parası da olsa çok parası da olsa modayı bir şekilde takip ediyor ve bu konuda da ülkemizdeki hanımlar çok başarılılar. Özellikle Trabzon'da bakıyorum, 10 kişiden 9'u hem stil sahibi hem de modayı takip ediyor" diye konuştu