Atasoy'un açıklaması şöyle:

Bir haftadır biricik babamı,sessiz bir bekleyiş sürecindeyiz.

Tiyatro Sanatçısı, yazar, yönetmen ve babam Sönmez Atasoy'un geçirdiği ani ve ağır kalp krizi sonucunda kalbi durmuş ve yapılan geri döndürme çabalarıyla tekrar çalışmaya başlamıştır.Bu süre zarfında beyin oksijensiz kalmış, daha önceden de mevcut olan akciğer sorunları, kandaki oksijen miktarının düşük olması, beynindeki oksijensiz kalma sürecini olumsuz etkilemiştir. Acilen yapılan kalp anjiyosu ile kalp krizine neden olan damarlar açılmıştır. Bunu takiben, kalp fonksiyonları düzene girmiş fakat beyin fonksiyonları etkisini kaybetmeye başlaması sebebiyle solunum cihazına bağlanmıştır.

Babamın yanı başında bekleyiş ile geçen tüm bu yoğun bakım süresinde hak verirsiniz ki sizlere karşı yanıtsız kalmayı tercih ettim. Desteklerinizin, temennilerinizin ve dualarınızın farkındayım.

Dün itibariyle, babam Sönmez Atasoy, nöroloji yoğun bakıma devredilmiştir. Nörolojik ve beyin tomografisi bulguları ciddiyetini korumaktadır. Solunum fonksiyonları zayıflamış, çoklu organ yetersizliği yaşanmaktadır. Hayati tehlikesi devam etmektedir.

Kelimelerimin yetersiz kaldığı ama umudumuzun hala yaşamakta olduğu bu  bekleyişimiz de, sizlerinde aynı sabır ve inançla bizimle olduğunuzu biliyorum.

DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, oyuncu Sönmez Atasoy'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Sezer yaptığı açıklamada, beyin fonksiyonlarının yanıt vermemesi nedeniyle Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Atasoy'un bugün böbreklerinde de sıkıntı yaşandığını kaydetti. Sezer, “Böbrek fonksiyonları da sinyal vermeye başladı, yarın diyalize bağlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Atasoy'un beyin fonksiyonlarından hala yanıt alamadıklarını ifade eden Sezer, Atasoy'un solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü hatırlattı.
“Sakarya Fırat” dizisinin çekimleri için Isparta'da bulunan Sönmez Atasoy, 8 Aralık akşamı çekimlere ara verildiği sırada göğüs ağrısı şikayetiyle SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve kalp krizi geçirdiği gerekçesiyle de SDÜ Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezinde tedavi altına alınmıştı. Atasoy, beyin fonksiyonlarının yanıt vermemesi nedeniyle de dün SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edilmişti.(A.A)