Ünlü sanatçı Barış Manço ölümünün 16’ncı yılında mezarı başında dualarla anıldı. Mezarına gelen bazı gençlerin gözyaşını tutamadığı görülürken, Manço’nun eşi Lale Manço, “Bu sevgiden Barış adına çok mutlu oluyoruz” dedi.
Barış Manço’nun ölümünün 16’ncı yılında Kanlıca Mezarlığı’ndaki kabri sevdiklerinin akınına uğradı. Barış Manço’nun mezarına eşi Lale Manço, çocukları Doğukan ve Batıkan Manço’nun yanı sıra sevdikleri geldi. Manço’nun mezarı başında Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi. Manço’nun sevenlerinin ise zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
Lale Manço, “Gerçekten bu sevgiden Barış adına çok mutlu oluyoruz. 16 senedir herhalde çok az insana bu şekilde ilgi ve sevgi gösteriliyor. Çok mutluyuz. İnşallah daha da artar” dedi.

“BİTMEYEN BİR ÖZLEM VAR”
Doğukan Manço acılarının zaman içinde bastırıldığını belirterek, “Acılar bir şekilde zaman içerisinde bastırıldı ama bitmeyen bir özlem var. Dilerim bu bir ömür boyunca diğer nesillere de akar. Bu etkinliklerimiz bu şekilde devam eder. Ve inanıyorum Barış Manço daima yaşayacak” şeklinde konuştu.
Manço’nun diğer oğlu Batıkan Manço ise, “16 yıl geçse bile aslında ölmediğini pekala görebiliyoruz. Buradaki kalabalık bunu gösteriyor. Tabi buradaki en önemli durum Barış Manço’yu gelecek nesillere aktarabilmek. Ve biz bunu Türk toplumu olarak çok güzel bir şekilde yapabiliyoruz” diye konuştu.
(İHA)