Türk Sineması’nın sultanı Türkan Şoray’ın yönetmenliğini, kızı Yağmur Ünal’ın ise yapımcılığını üstlendiği “Uzaklarda Arama” filmi için bir TIR dolusu kostüm hazırlandı.
Yağmur Ünal’ın yapımcılığını yaptığı filmin yönetmeliğini yapan Türk Sineması’nın sultanı Türkan Şoray, filmin kostümlerini titizlikle hazırlattı. Usta kostüm tasarımcısı Baran Uğurlu ile çalışan Şoray filmin hazırlık sürecinde kostüm tasarım ekibiyle saatler süren toplantılar yaptı.
Üç ay boyunca tasarım ve hazırlık yapan kostüm ekibine en büyük desteği Türkan Şoray verdi. Filme sadece pavyon kostümleri için bin 500 den fazla kostüm hazırladı. Tasarımcılar, Türkan Şoray’ın eski filmlerinde pavyon sahnelerinde kullandığı kıyafetleri de örnek alarak çalıştılar. Bu arada Türkan Şoray, Devlerin Aşkı filminde giydiği kırmızı elbisesini de filmde kullanılmak üzere verdi.

“2 BİN METRE KUMAŞ KULLANILDI”
Bu süreç içerisinde 2 bin metreyi aşkın kumaş kullanıldı. Türkan Şoray’ın eski filmlerindeki kostümlerine benzerlik sağlamak için 600 metre kumaş dokutulup sonrasında baskı yapıldı. 5 terzi atölyesi aynı anda çalıştı. Bu süreçte kostüm tasarım ekibinin en büyük şansı Türkan Şoray’ın eski filmlerinde kostümlerini kendisinin tasarlamasıydı.
Filmin kostümleri için ayrıca 500 adet vintage parça kiralandı ve tüm bunlar sadece pavyon sahneleri için yapıldı. Köylüler için 2 bin metre kumaş kullanılarak basma elbiseler, şalvarlar hazırlandı. Toplamda tüm film için 5 bin metreyi aşan kumaş kullanıldı. Bu işin tasarım sürecinde kostüm departmanında 8 bin parça kostüm ve aksesuar üretildi. Filmin pavyon sahnelerinde kullanılmak üzere sadece 500 parça ayakkabı satın alındı, kiralandı veya yapıldı.
(İHA)