Doğar doğmaz cami avlusunda ölüme terk edilen Muhterem Nur, 12 yaşında Oyun oynarken tecavüze uğradığını söyledi: Küçük çocuklar, annemin arkadaşının çocukları oynuyorduk. Orada inşaat vardı. İnşaatın duvarına başımı dayamıştım. Gözümü açtığım zaman çok uzun boylu birisini gördüm. Ben bağırınca bir tokat attı, kendimi kaybettim. Bana tecavüz etti.

Muhterem Nur, teyzesinin evinde de eniştesinin tacizine uğradığını açıkladı.



"MEMDUH ÜN SİNİRLENİNCE SAÇLARIMI KESERDİ"

Muhterem Nur’a ilk başrolünü '3 Arkadaş' filminde ünlü yönetmen Memduh Ün vermişti. O dönem evli olan Memduh Ün ile 9 yıl birlikte olan Muhterem Nur, yasak aşkın detaylarını ilk kez anlattı. "Benim için utanç verici geçmişim var" diye söze başlayan Muhterem Nur, Memduh Ün’ün kendisini tehdit ettiğini söyledi: 'Ayrılacağım' dediğim zaman 'Şöhretini bitiririm' sözleriyle beni tehdit ediyordu. Kıskandığı zaman sinirlenip saçlarımı dibinden kesiyordu.

"FATMA GİRİK 'SEVGİLİNİ ELİNDEN ALACAĞIM' DİYORDU"

Usta sanatçı, Memduh Ün’le 57 yıl geçiren Fatma Girik ile ilgili soruya, "O da çocuktu, bana bir mektup gibi bir şey yazmıştı. 'Ben senin elinden sevgilini alıcağım' şeklinde şeyler söylüyordu. Bir filmde benim yerime o oynayınca, onlar Antalya’ya hareket etti. Ben de hayatıma devam ettim, ayrıldım" yanıtını verdi. 

"MÜSLÜM BABADAN ÇOK DAYAK YEDİM"

Arabeskin babası Müslüm Gürses ile ilk tanışmalarında kendisine tokat attığını dile getiren Muhterem Nur, "Aniden bir tokat vurdu kulağım hala duymuyor. Ölüyorum zannettim. Uyandığı zaman dünyanın en güzel insanı oluyordu. En temiz kalplisi oluyordu. Yüzümde çürük olduğu zaman ‘kim yaptı sana bunu?’ diye soruyordu, hatırlamıyordu yaptıklarını. O geldiği zaman kapıyı açarsam birdenbire bana indiriyordu. Hem gülüyordu, hem vuruyordu. Sonradan ‘keşke elim kırılsaydı da vurmasaydım’ diye dert yanardı" şeklinde konuştu.

Muhterem Nur, Müslüm Gürses’le 33 yıllık aşkını "Müslüm çok karanlık bir yolda gidiyordu. Ben de kuyunun dibindeydim. O elini uzattı beni kuyudan çıkarttı. Ben de onun yolunu aydınlattım" sözleriyle ifade etti.