Selda Topal, Zeynep Demirel, Boushra Van Persie, İpek Açar, Yağmur Tanrısevsin, Ebru Seyyar ve Emel Yıldırım, down sendromlu gençlerin çalıştığı Down Cafe’de pasta yaptı. Pastaları ise futbolcular satın aldı.
Sabahın erken saatlerinde kafede mesaiye başlayan ekip, hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Selda Topal’ın önderliğinde, Zeynep Demirel, Boushra Van Persie ve İpek Açar işin mutfak kısmını üstlendi. Beş ünlü kadın; pasta, kek ve böreğin yanı sıra kısır yaptı, sarma sardı. Yağmur Tanrısevsin ile Emel Yıldırım ise servis konusunda ekibe destek oldu. Yapılan pasta, börek ve kekler ise antrenmandan sipariş veren Fenerbahçeli futbolculara gönderildi. Bu arada aynı ekip Down Cafe’ye yardım amacıyla bağışlanan tabloları da satın alarak ikinci bir gelir bıraktı.

"TÜM MAMÜLLER FENERBAHÇE’YE GİTTİ"
Fenerbahçeli yıldız futbolcu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal, Down Cafe ile 3 yıl önce tanıştığını ve katkı sağlamak için o dönemde bir organizasyon düzenlediğini söyledi. Topal, "Burası korumalı iş yeri statüsüne geçti. Bazı değişiklikler ve düzenlemeler yapıldı. Bizde destek olmak için bugün buraya gelip gönüllü olarak çalışma kararı aldık" dedi.
Organizasyonda yapılan yiyeceklerin gelen müşteriler tarafından da beğenildiğini kaydeden Selda Topal, "Zeynep Fenerbahçe’den ciddi bir sipariş aldı. Yaptığımız bütün kek, poğaça ve kurabiyeler oraya gitti. Onun dışında bazı sanatçı ve sporcu arkadaşlarımız da sipariş verdi. Zeynep kısır yaptı, Bouchra dolmaları sardı velhasıl el birliği ile muhteşem bir mutfak hazırladık ve finalde her şey satıldı’’ diye konuştu.
Down Cafe ile Selda Topal sayesinde tanışma fırsatı bulduğunu dile getiren kaleci Volkan Demirel’in eşi Zeynep Demirel, ‘’Çok başarılı bir proje olduğunu düşünüyorum. Yine Selda’dan öğrendiğim kadarıyla belediyenin de destek verdiği bir kuruluş Down Cafe. O yüzden böyle bir şeyin olması çok güzel. Hem çalışanlar için hem de müşteriler için farklı bir deneyim olabilir’’ dedi.

"MUTFAKLA ARAM İYİ"
Fenerbahçeli yıldız futbolcu Robin van Persie’nin eşi Bouchra, Down sendrumlulara yardım etmenin çok güzel olduğunu, daha önce de İngiltere’de çocuklarla ilgili projelere katıldığını söyledi. İstanbul’da çok mutlu olduğunu ifade eden Bouchra, "Mutfakla aram çok iyi. Her gün iki öğün yemek yapıyorum. Dışarda yemek yemeyi pek tercih etmediğimiz için daha çok evde yemek yiyoruz" dedi.
(İHA)