Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'Kanserden Korkma' isimli programda kanserli hastalar bir araya geldi. Meme kanseri olması sebebiyle bir süre oyunculuğa ara veren Vahide Gördüm, programa konuşmacı olarak katıldı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Gördüm, kanserle savaşta umudun çok önemli olduğunu belirterek, "Şu anda çok mutluyum. Hastalıktan korkmamak gerek. Ne olduğunu belirleyip, onun üzerine gitmek gerekiyor. Korku daha da başka büyük sebeplere sebep oluyor. Korkmayın"
dedi.

Kemoterapi tedavisinin yaklaşık 4-5 haftadır sürdüğünü söyleyen Gördüm, "Radyo terapiyle başladım. Sağlığım gayet iyi. Moralimi bozmadım. Bunu kabullenip nasıl hallederim diye düşündüm. Çok geç de değildi. Biraz kendime dikkat etmemişim. Daha öncesinde olsaydı bunu atlatabilirdim. Geçti artık" diye konuştu.

"SON İKİ BÖLÜMDE ROL ALACAĞIM"

Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Adını Feriha Koydum' dizisine döneceğine ilişkin iddialara ise Gördüm, "İnşallah diziye dönmek istiyorum. Radyoterapi süresince gidemem. Bittikten sonra mayıs sonu veya haziran başında son 1-2 bölüme gideceğim. Tabii inşallah" cevabını verdi. Gördüm, kanserli hastaların asla korkmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gördüm'ü salona girerken hayranları alkışlarla karşıladı. Bir grup gencin 'kanserden korkmuyoruz' yazılı tişörtlerini gören Gördüm, gençleri tebrik etti. Programda ünlü Onkoloji Doktoru Sualp Tansan, kanser tedavisindeki yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bursa Milletvekili Sena Kaleli, kanser tedavisinde yaşadığı süreç hakkında bilgi verdi. Dr. Can Başaran ise kanser cerrahisindeki yeni gelişmelere ilişkin bir sunum yaptı.