Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu'nun, yapımcılığını Yol Sinema'nın yaptığı filmin İstanbul ve Diyarbakır'ın ardından Trabzon'daki galası, Cinebonus Sineması'nda gerçekleştirildi. 
Galaya, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Çayırbağı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu, filmin yapımcısı ve senaristlerinden Koray Çalışkan, yönetmeni Murat Saraçoğlu, başrol oyuncuları Osman Sonant ve Nesrin Cavadzade ile davetliler ve sinema severler katıldı. 

BARIŞA KATKI OLUR
Çayırbağı Belediye Başkanı Köroğlu,  yaptığı açıklamada, güzel bir film olduğunu, emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, ''İnşallah bu konuyla barışa katkımız olur'' dedi. 

BU BİR KARADENİZ FİLMİ
Filmin yapımcısı Çalışkan ise Trabzon'da olmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, ''Burayı çok seviyoruz. Aslında bu bir Karadeniz filmi. Karadeniz'de başlayan ve Karadeniz'de biten bir hikaye. Karadeniz insanının yaratıcılığını anlatan, bir Karadenizli'nin kıpkırmızı, kocaman bir kamyonla güzel Anadolu'da çıktığı yolculuğu anlatan bir hikaye. Çekimlerin büyük bir bölümünü Çayırbağı'nda, bir bölümünü Rize'de, bir bölümünü Hopa'da, Artvin'de yaptık. Bugün bu galada burada olmak ve bu kadar coşkulu kalabalıkla, Trabzon'un belki de en büyük salonunda filmimizi izlemek büyük bir mutluluk'' diye konuştu. 



FİLM AMACINA ULAŞTI
Filmin amacına ulaştığını kaydeden Çalışkan, ''9 Aralıkta 12 film gösterime girdi. Bu filmler arasında Yangın Var en çok izlenen film oldu. Çok sempatik bir film. Herkes, Türkiye'nin her yerinden, her statüden, her kültürel geçmişten gelen insanın sevdiği bir film oldu. Gittiğimiz her yerde insanlar bağırlarına basıyor. Dün Diyarbakır'daydık, bayıldılar. Şu anda rakamlara bakıldığında film, Türkiye'de en çok Trabzon'da izleniyor, arkasından Diyarbakır geliyor, daha sonra İstanbul ve Ankara geliyor'' dedi.
 


DİYARBAKIR BAŞLADIĞI TRABZON BİTTİĞİ YER

Filmin başrol oyuncusu Nesrin Cavadzade, filmin galasının Diyarbakır ve Trabzon'da yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, ''Diyarbakır filmin başladığı, Trabzon ise bittiği yer'' diye konuştu.
 



GÜZEL BİR SERÜVEN OLDU
Osman Sonant da Diyarbakır'da çok şey öğrendiklerini ve çok güzel çekimler yaşadıklarını ifade ederek, ''Filmde canlandırdığım Koşman, Trabzonlu. Trabzon'a geldik, burada Koşmanlığımı hissettirdiler bana, Koşman olduğuma inanmaya başladım. Burada olmak çok güzel, dün akşam Diyarbakır'daydık, çok güzel bir reaksiyon var. Çok güzel bir serüven oldu'' dedi.
 



     
FİLMİN KONUSU 

Başrollerini Osman Sonant ile Nesrin Cavadzade'nın paylaştığı, Yavuz Bingöl, Erkan Can, Şerif Sezer, Settar Tanrıöğen, Gaffur Uzuner ve Metin Yıldız gibi ünlü oyuncuların eşlik ettiği filmin konusu şöyle: 
''İtfaiye kamyonları bozulan Karadenizli Çayırbağı beldesine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir itfaiye aracı hibe eder. Karadenizli Koşman, itfaiye aracını teslim almak için hayatında ilk kez Diyarbakır'a ayak basar. Koşman, Diyarbakır'ın zenginliğini görür, Diyarbakır'a ve yaşayan halkına olan tüm algısı alt üst olur. Dönüş yolculuğu sırasında yanında gizemli bir misafir, dışarıda olağanüstü bir doğa, önünde uzun bir yol ve sıra dışı bir macera vardır. Aşk, hüzün ve kahkaha dolu bin 200 kilometrelik yolculuk, Koşman ve Diyarbakır'dan kendisine katılan Asya'nın bütün hayatını değiştirir.''