Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesinde bulunan Türkiye’nin ilk zırhlı gergedanı Samir’e eş olarak İngiltere’den getirilen Komala isimli dişi gergedan, yeni yuvasına alışıyor.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yer alan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’ndaki Türkiye’nin ilk zırhlı Hint gergedanı Samir’e eş olarak İngiltere’nin Chester Hayvanat Bahçesi’nden gelen Komala isimli dişi Hint gergedanı yeni yuvasına alışmaya başladı. Yaklaşık bir hafta önce İngiltere’den Türkiye’ye gelen Komala, Samir’in yaşamış olduğu alanda yaşayarak Samir’in kokusuna alışıyor. Komala’nın yeni yuvasına alışmaya başladığını belirten Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Komala’nın gelişi üzerinden bir hafta geçti artık. Yavaş yavaş birbirlerinin kokusunu almaya başladılar. Uyum süreci tabi bu kadar kısa sürmeyecek. Yaza kadar bekleyeceğiz belki de. Aralarında bir duvar var ama bu duvar onların birbirlerini hissetmesine engel değil. Samir arada duvarın üzerine çıkmaya çalışıyor. Komik, hoş görüntüler oluşturuyor. Ziyaretçiler bu görüntüleri pencerelerin ardından görebiliyorlar. Samir’e bir ilgi vardı, Komala gelince ilgi daha çok arttı. Hindistan bölgesi ziyaretçilerimizin mutlaka uğradığı bir alana dönüştü. Havaların ısınmasıyla inşallah bir araya getirip onlardan yavru elde edeceğiz” dedi.
Gergedanlar yuva kurmayan hayvanlar olduğu için Komala ile Samir aynı barınak içerisinde ayrı ayrı alanlarda yaşamlarını sürdürüyor.
(İHA)