Yakın iller ve bölgenin yanı sıra ülke genelinden vatandaşların kayak yapmak ve muhteşem doğasını görmek için akın ettiği Zigana, zaman zaman da turla gelen kafilelerin uğrak yerlerinden biri oluyor. Geçen yılın aksine bu yıl kış sezonuna çok iyi bir başlangıç yapan Zigana'da turizmcilerin de yüzü gülüyor.Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kayak merkezleri olmasına rağmen, ilk kar alan bölgenin Zigana olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kayak pistlerimiz tam doluluk oranına ulaştı. Çevre illerden ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen kayakseverler Zigana'da kayak keyfini doya doya yaşıyorlar" dedi.
Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nin, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:
"Kayak tesislerimiz Zigana'nın 2 bin 60 rakımında bulunuyor. Burada biri profesyoneller diğeri de kayağı yeni öğrenenler için olmak üzere iki pistimiz mevcut. Tesislerimizin en önemli özelliği, kar düştükten sonra nisan ayının başına kadar çok rahatlıkla kayak yapılabilmesi. Bu süreç oldukça uzun. Birçok bölgemizdeki kayak merkezinde bu özellik yok. Kayakseverlerin ilgisi yoğun. Bu ilgiyi daha da artırmak için çalışıyoruz. Değişik organizasyonlar düzenleyeceğiz. Zigana'yı daha etkin hale getireceğiz."Kayak sporunu küçük yaşlardan başlatmak için çalışma yürüttüklerini dile getiren Aslan, "Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığımız projeyle 6-7 yaş grubundaki çocuklarımıza kayak eğitimi vereceğiz. Temel eğitim alan 200 çocuğumuzdan 20'sini yarışmacı duruma getirip Türkiye şampiyonasına göndereceğiz. Zira Zigana'da her şey çok müsait. Kar ezme makinemiz gerek kayakseverlerin gerekse bu kampa katılanların rahatça spor yapmalarını sağlamak için sürekli çalışıyor" diye konuştu.
Öğrenci kafilelerinin de uğrak yeri
Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik kafile de Zigana'ya gelerek kayak yaptı.Ktü'de eğitim gören Moğolistan vatandaşı Altantsetseg Gansukh, ülkesinde de kayak merkezleri olduğunu ancak hiç kayak yapmadığını belirterek, "Burası çok güzel. Kayak yapmayı bilmiyorum ama öğrenmeye başladım" dedi.