Malatya Halk Eğitimi Usta Öğrenciler Derneği Başkanı Emine Özer ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata’yı ziyaret etti.

İl Genel Meclisi binasında gerçekleşen ziyarette, geçtiğimiz Cuma günü İl Genel Meclisi’nde Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticilerin sorunlarının gündeme getirilmesine imkan veren İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata’ya teşekkür etti. Ziyarette bir konuşma yapan Halk Eğitimi Usta Öğrenciler Derneği Başkanı Emine Özer, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde, Özel Eğitim Okullarında ve Özel alt sınıflarda yıllardır ek ders ücreti karşılığı olarak herhangi bir statüye sahip olmaksızın çalışan bizler usta öğreticiler, kadro ve statü istiyoruz. Çoğumuz üniversite ve meslek yüksek okulu mezunuyuz. Malatya’da 350 usta öğretici olarak çalışıyoruz. Türkiye genelinde toplam 50 bin usta öğretici bulunmaktadır. Usta öğreticiler olarak çok büyük sıkıntı içerisindeyiz. Bizlere kadro verilmesini istiyoruz. Üniversite mezunu olanlara çalıştıkları alanlarda öğretmenlik hakkı verilmelidir. Gerekli görülürse formasyon eğitimi ve seminerlerle desteklenmeleri sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Devlet bunun için üniversitelerle anlaşma yapıp kadrolu atadığı öğretmenine belirli bir süre eğitim alma zorunluluğu getirebilir. Diğer çalışanlar ise eğitim seviyeleri ve çalışmışlık yılları göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyulan kurumlara, ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim verilerek ve bu eğitimlerle desteklenerek kadrolu olarak yerleştirilip mağduriyetleri giderilmelidir” diyen Özer, "Usta öğreticilerden emeklilik yaşı gelmiş ve prim eksiği bulunan usta öğreticiler için hükümetimizin getirmiş olduğu borçlanma uygulaması haksız bir uygulama olup, ödenmiş primleri bir kez daha kendilerinden talep edilmektedir. Usta öğreticiler ödeme güçlüğü çektiklerinden ve kredi alamadıkları için bu borçlanma işlemini gerçekleştirememiş ve emekli olamamışlardır. Bu mağduriyetin giderilmesi için yeni bir düzenleme ile çalışmış oldukları ayların primler ödenmiş kabul edilip, çalışmadıkları dönem primleri o günün kuru üzerinden borçlandırılarak emeklilik yolunun açılması adil ve hakkaniyetli bir uygulama olup işlevsel durum kazanacaktır” şeklinde konuştu.

Bu arada, Emine Özer, Naci Şavata’ya sorunlarını dile getiren bir dosya takdim etti. İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ise, meclis bünyesinde Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu bulunduğunu, zaman zaman kadınlar ve çalışan kadınların sorunlarını tespit edip, temenni kararı aldıklarını bildirdi.