Umutlar Çiçek Açsın Projesi kapsamında Gölmarmara Müftülüğü tarafından “Aile İçi İletişim” konulu konferans düzenlendi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün başlattığı, "Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet, Madde Bağımlılığı ve Çocuk Suçluluğunun Önlenmesi" amacıyla hazıklanan "Umutlar Çiçek Açsın" adlı proje kapsamında düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Kâtip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu katıldı. Belediye Düğün Salonu'nda yapılan programı, Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, İlçe Müftüsü Mesut Harmancı, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Konferans, Merkez Türbe Camii imam-hatibi Mustafa Şamdancı’nın Kuran-Kerim okuması ile başladı. Programda konuşan Müftü Harmancı, “Toplumun en temel birimi Ailedir. Aile yaşantısı iyi olduğunda tüm sorunların çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

Kaymakam Sarılı da, proje hakkında bilgi vererek, ilçedeki kurumlardan her ay rapor aldığını ve proje kapsamında yapılan faaliyetleri artırdıklarını söyledi. Yaşamda en önemli faktörün iletişim olduğunu belirten Sarılı, ailede, toplumda ve her yerde iyi bir iletişim kurulduğunda her türlü sıkıntı ve sorunun halledilebileceğini vurguladı.

Konuşmacı Prof. Dr. Emiroğlu ise, “Aile, nesep ve evlilik yoluyla bir araya gelmiş, bir çatı altında bulunan en küçük sosyal gruptur. Aile, sevincin, mutluluğun birlikte yaşandığı mukaddes bir müessesedir. Aile sorumluluğun paylaşıldığı, dertlerin anlaşıldığı, fertlerin kaynaştığı, sevinç ve tasanın paylaşıldığı, dinin ve değerlerin birlikte yaşandığı bereketli bir alandır” dedi.

Kaymakam Cafer Sarılı, konferans sonunda katılımından dolayı teşekkür ettiği Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’na günün anısına hediye verdi.