Mersin Yardım ve İyilik Vakfı, ‘Yaşlılar Haftası’ dolayısıyla ‘Hoşgörü Yemeği’ düzenleyerek, huzurevi sakinleri ile kent protokolünü bir araya getirdi.

Merkez Toroslar ilçesindeki Huzurevi bahçesinde düzenlenen etkinlik, huzurevi sakinleri ve Mersin’in sosyal mozaiğini oluşturan geniş bir kitlenin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe, AK parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, KKTC Mersin Konsolosu Zaliha Erden, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, AK Parti, CHP ve MHP yöneticileri, Mersin Katolik ve Ortodoks Kiliselerinin Ruhani Liderleri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Mersin Yardım ve İyilik Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Kuyucuoğlu, huzurevinde kalan yaşlıların kendilerini yalnız hissetmemeleri için her türlü gayreti gösterdiklerini ve sosyal projeler geliştirdiklerini söyledi. Mevlana’nın ‘Gel, ne olursan ol yine gel, ister kafir, ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da gel’ ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. Herkes istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine has siyasi fikre sahip olmak, mensup olduğu dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hakkına sahiptir’ sözlerini anımsatan kuyucuoğlu, “Düşünce özgürlüğü, eşitlik ve hoşgörü temalarına değinen Kuyucuoğlu, “Biz bu ülkede ve bu kentte özgürce ve huzur içinde zenginliklerimizi paylaşarak yaşamak istiyoruz” dedi.

Hoşgörü Yemeği’nde Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Korosu halk türküleri seslendirirken, huzurevinde kalan Osman Özdemir’in yaptığı yağlıboya resim sergisinin de açılısı yapıldı.